Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dejan Panić (Narodna stranka Pančevo) - Dokle će ići bezobrazluk i monopol Pantransporta prema građanima? - | K-013 Portal

Dejan Panić (Narodna stranka Pančevo) - Dokle će ići bezobrazluk i monopol Pantransporta prema građanima?

dejan panic, narodna stranka pancevo, pantransport

Predsednik resornog odbora za saobraćaj Gradskog odbora Narodne stranke Pančevo Dejan Panić izjavio je danas za portal K-013 da je odluka Pantransporta o povećanju cena usluga u gradskom i prigradskom saobraćaju predstavlja još jedan udar na standard građana Pančeva.

„Davanjem saglasnosti na ovakvu odluku gradska vlast je još jednom pokazala da su joj interesi privatnih firmi povezanih sa SNS-om bitniji od interesa sopstvenih građana.

Podsetimo, javno-privatnim partnerstvom Grad Pančevo je dao monopolski položaj Pantransportu za obavljanje gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Pančeva. Grad se obavezao na subvecije Pantransportu u iznosu od nekoliko stotina miliona dinara godišne. Omogućila im je i korišćenje gradske autobuske stanice i garaže ATP, koje su u vlasništvu Grada. Kao da to nije bilo dovoljno te im je gradska vlast prepustila i obavljanja prevoza putnika na liniji za Beograd koja je jedna od najprofitabilnijih linija u Srbiji i koja je godišnje „vredna“ više miliona evra.

Iz tog razloga pozivamo gradonačelnika i gradsko veće da povuku saglasnost na odluku Pantransporta o povećanju cene prevoza na teritoriji Grada Pančeva i zaštite interese sopstvenih  građana jer javni gradski prevoz putnika u 21. veku  ne predstavlja luksuz već pravo svakog našeg sugrađana i osnovnu komunalnu potrebu“, rekao je Panić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.