Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Deo građana Pančeva protiv premeštanja glavne autobuske stanice - | K-013 Portal

Deo građana Pančeva protiv premeštanja glavne autobuske stanice

autobuska stanica pancevo, komisija za planove, pancevo

Na sednici Komisije za urbanizam Grada Pančeva, na kojoj se odlučivalo o urbanističkom projektu premeštanja glavne autobuske stanice, Pančevci i meštani okolnih mesta usprotivili su se podizanju nove stanice, kako kažu, na periferiji grada, uz napomenu da je ostavljeno kratko vreme za raspravu na tu temu.

Stava su da trenutna lokacija stanice u centru odgovara svim putnicima, jer je u blizini važnih institucija, dok će nova, napominju, biti izgrađena tik uz deponiju. Sa druge strane, u Javnom preduzeću „Urbanizam“ naglašavaju da je prigovore trebalo podneti tokom javnog uvida u plan, te dodaju da ideja da se stanica izmesti postoji već nekoliko decenija. U Komisiji kažu da će o projektu dati mišljenje u narednih osam dana, piše N1.

„Zamislite zimu i vaše dete koje će trebati da ide peške. Ostaće mu da ide ili taksijem, ili gradskim autobusom. Molim vas za milost prema svoim stanovnicima okolnih sela koji nisu u mogućnosti da koriste sopstveni prevoz“, reko je na sednici Pančevac Siniša Janković.

„Ovo se plašim da je samo još jedan ustupak investicionom urbanizmu, a da vi dajete zakonsko pokriće“, rekao je predstavnicima Grada Pančeva novinar portala Pančevo siti Nenad Živković.

„Kroz ove poilitičke govore koje smo slušali ovde, vi molite za milost za starije ljude i za ljude koji imaju poteškoće u kretanju. Pa mi izlazimo u susret tim ljudima. Mi pravimo autobusku stanicu po najnovijim tehnološkim karakteristikama. Ova (postojeća) autobuska stanica je apsolutno neuslovna“, odgovorio je direktor „Urbanizma“ iz Pančeva Slave Bojadžievski.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.