Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dom zdravlja u Kovačici dobio salu za male hirurške intervencije - | K-013 Portal

Dom zdravlja u Kovačici dobio salu za male hirurške intervencije

kovacica, dom zdravlja

Sala za manje hirurške intervencije uskoro će biti otvorena u Domu zdravlja u Kovačici, pa pacijenti više neće morati da putuju za Pančevo. Lane je za ovu ustanovu nabavljeno dosta medicinske opreme.

Direktor kovačičkog Doma zdravlja dr Sorinel Živojin kazao je da rukovodstvo te zdravstvene ustanove nastoji da poboljša uslove za lečenje građana.

- Novina od ove godine je da je zaposlen hirurg i da je uređena sala za male hirurške intervencije kako građani ne bi putovali u drugu opštinu - rekao je Živojin. - Predviđeno je da budu rađene intervencije za koje nije potreban takozvani PH nalaz u šta spadaju, na primer, urasli nokti, ateromi, lipomi, apcesi. Do sada su pacijenti te intervencije morali da zakazuju u Pančevu i na njih da čekaju dva ili tri meseca. Odredeli smo simboličnu cenu, koja je u visini povratne karte za Pančevo, u šta su uračunate kontrole, kao i previjanja.

Prema najavama direktora od 1. februara u Domu zdravlja ponovo će raditi dermatolog. Preglede će građani moći da zakažu jednom sedmično na odeljenju opšte prakse, a zaposlen je još jedan ginekolog, pa će od 1. februara i to odeljenje raditi u dve smene.

Kako je kazao dr Živojin posebno je značajno što pacijenti svakog dana imaju na raspolaganju kardiologa, kao i donacija kompanije „Elektravind” zahvaljujući kojoj je opremljeno dečje odeljenje, nabavljen je EKG aparat, nameštaj, moderan rendgen aparat, a kroz IPA projekt prekogranične saradnje s Rumunijom dobijena su dva ultrazvučna aparata, nameštaj i laboratorijski analizator.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.