DS Pančevo: Skandalozno je da Pančevo dobije ulicu po jednom nacisti -
ulica maks brose pancevo

DS Pančevo: Skandalozno je da Pančevo dobije ulicu po jednom nacisti

Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo najoštrije osuđuje inicijativu čelnika grada Pančeva da jedna ulica u Pančevu dobije ime po istaknutom članu Nacional-socijalističke Nemačke radničke partije (NSDAP) Maksu Broseu.

- Nama je apsolutno jasan motiv čelnika našeg grada da se dodvore novom investitoru kojem je već dato 23 hektara zemlјišta u trajno vlasništvo, ali je skandalozno da Pančevo dobije ulicu po jednom nacisti. Zbog politike koju je od 1933. godine i formalno podržavao Maks Brose na hilјade lјudi je u našem gradu izgubilo svoje živote. Na samo 2-3km od sporne ulice nalazi se Spomen-kompleks „Stratište“ koji svedoči o 12.000 izgublјenih života Srba, Jevreja i Roma upravo zbog politike koju je Brose podržavao.

Demokratska stranka se oštro protivi ovoj inicijativi i pita inicijatore koja je njihova ideologija i politika? Da li ovim potezom otvoreno podržavaju politiku koju je podržavao i sam Brose ili je u pitanju nešto drugo?

Pozivajući se na zdrav razum, Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo zahteva od čelnika grada Pančeva da se ova inicijativa hitno obustavi, ako ni zbog čega drugog, onda barem iz poštovanja prema svim žrtvama nacizma, navodi se u saopštenju prosleđenom K-013 portalu.

(K-013)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti