Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dveri PANČEVO: Nasilјe je nasilјe bez obzira ko ga čini - | K-013 Portal

Dveri PANČEVO: Nasilјe je nasilјe bez obzira ko ga čini

srpski pokret dveri, pancevo, nasilje u porodici

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri saopštio je danas da su veoma učestala nasilјa svih vrsta ali nasilјe u porodici zauzima posebno mesto. Pre svega zato što ima dalekosežne posledice na samu porodicu, na decu a i na društvo u celini.

"Nasilјe koje se desilo 25. novembra u Pančevu, kada je žena po glavi udarala maloletnog sina, a potom i nevenčanog supruga, samo nam kazuje da se dešavaju porodična nasilјa, a da nije uvek izvršilac suprug. Nesumnjivo, u većini slučajeva žrtve su žene, ali imamo nasilјe i prema muževima kao i nasilјe od strane dece prema roditelјima.

Nasilјe u društvu se može povezati sa nefunkcionisanjem samog društvenog sistema, padom moralnih vrednosti, povećane kriminalizacije u društvu. Pre svega, država mora da postavi neke nove društvene okvire i alarmira celokupno drušvo kako bi nasilјe u našem društvu smanjilo, pa samim tim i nasilјe u porodicama.

Nažalost, sadašnja vlast pokušava da sva nasilјa koja se dešavaju u porodici stavi pod kapu rodnog nasilјa, pri tome misleći samo na nasilјe nad ženama.

Za Srpski pokret Dveri koji sa zalaže za društvo bez nasilјa, neprihvatlјiva je bilo kakva diskriminacija i kategorisanje nasilјa.

Nasilјe je nasilјe bez obzira ko ga čini", kažu iz GrO Srpskog pokreta Dveri



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS