Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website FOLKLORNI SPEKTAKL O KOME ĆE SE PRIČATI: Dva koncerta KUD "Abrašević" u 15. i 16. decembra - | K-013 Portal

FOLKLORNI SPEKTAKL O KOME ĆE SE PRIČATI: Dva koncerta KUD "Abrašević" u 15. i 16. decembra

KUD „Abrašević“ će kraj godine obeležiti svečanom Akademijom. Program je podeljen u dve večeri koje se održavaju 15. i 16. decembra u Dvorani Kulturnog centra Pančevo.

U subotu, 15. decembra, Abrašević će na scenu izvesti sve svoje grupe, od najmlađih do najstarijih i kroz bogat kulturno umetničko program prikazati svoje nove generacije.  Tu se u igri prepliću svi uzrasti, od najslađe grupice pačića, preko dečijih ansambala do prvog izvođačkog ali i rekreativne grupe koju čine svi oni koji su poželeli u nekim ozbiljnijim godinama da postanu deo Abrašević porodice i da nauče nešto više o ovoj vrsti umetnosti.

Drugo veče se održava u nedelju, 16. decembra, pod nazivom „Veče umetnosti igre“ i ovo je od prošle godine postala praksa Abraševića, da druge večeri, svoje Akademije, ugosti neki od vrsnih ansambala sa našeg podneblja. Prošle godne je to bio AKUD „Branko Krsmanović“ iz Beograda ove godine će to biti FA „Vila“ iz Novog Sada. Ljubitelji folklornog stvaralaštva sigurno dobro znaju da je u pitanju jedan renomirani ansambl, kao što je i naš pančevački Abrašević i da će to sigurno biti veče umetnosti igre. Kako u Abraševiću kažu, oni vole da ugoste dobre i jake ansamble iz ovog sveta umetnosti, jer je to na neki način izazov i za domaćine i goste a sa druge strane i za sugrađane jedan lepa umetnička slika naše omladine. Druge večeri se izvođački ansambli, odnosno prvi ansambli oba Društva, gotovo nadigravaju.

Ono što je interesantno jeste da je Abrašević pripremio za obe večeri dva totalno različita programa, pa tako oni koji se budu odlučili da dođu obe večeri gledaće bogat kulturno umentički program i nijedna tačka iz prve večeri se neće ponoviti u drugoj. Preporuka našim sugrađanima jeste da odgledaju obe večeri programa jer garantujemo dva dana pozitivne umetničke energije.

- Mi nekako uvek biramo za ovakve koncerte naš Kulturni centar u Pančevu jer on jeste mesto za ovakve pristojne događaje, elegantne, umetničke i svečane. U njemu se nekako osećamo dostojanstveno i primereno kulturnim događajima, rekla je za Internet magazin K-013 Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević". 

Prodaja karata počinje 04. decembra i mogu se kupiti u Domu omladine na prvom spratu u kancelariji Abraševića radnim danima od 19:00 do 21:00 sati. Na dan koncerta u Kulturnom centru od 18:00 do 19:00 sati.

Za detaljnije informacije i eventualnu rezervaciju karata, možete se obratiti na telefon Abraševića 060/3051937.

(A. Simić)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS