Foto-konkurs 'Pronađi alternativu' Udruženja 'Srbija, moj dom' otvoren do 15. oktobra -
foto-konkurs, udruzenje srbija moj dom

Foto-konkurs 'Pronađi alternativu' Udruženja 'Srbija, moj dom' otvoren do 15. oktobra


Foto-konkurs "Pronađi alternativu", koji Udruženje građana "Srbija, moj dom" realizuje u okviru projekta "Pronađi alternative putničkom automobilu" sufinansiranog od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine otvoren je do 15. oktobra.

Znaš li da Srbija godišnje generiše oko 45 miliona tona CO2, a 15% dolazi od saobraćaja? Neophodno je da se taj nivo emisije smanji kako bi priroda i društvo bili zdraviji, ali to ne može da se desi preko noći i samo od sebe. Potrebno je da se probudi kolektivna svest, a da bi se probudila kolektivna svest, mora da se probudi svest pojedinca.

Budi deo borbe za zdraviju životnu sredinu tako što ćeš promovisati zdrave načine kretanja, odnosno tako što ćeš pronaći alternativu putničkom automobilu i to preneti na fotografiju.

Do 15. oktobra 2020. godine otvoren je foto-konkurs pod nazivom Pronađi alternativu. Foto-konkurs je namenjen mladima uzrasta od 15 do 30 godina sa teritorije grada Pančeva i grada Novog Sada, a održava se u okviru projekta Pronađi alternativu putničkom automobilu, koji realizuje Udruženje građana Srbija, moj dom, a sufinansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Neophodno je poslati 3 do 5 autorskih fotografija na kojima će na kreativan način biti predstavljeni ekološki prihvatljiviji načini kretanja odnosno zamena za putnički automobil (bicikl, trotinet, autobus, roleri, električni skuter i bicikl, skejt, hoverbord i sl).

Potrebno je da se na fotografijama jasno vidi neko alternativno prevozno sredstvo.

Od ovog konkursa imaćeš više koristi:

- probudićeš u sebi kreativnu stranu,
- bićeš deo borbe za zaštitu životne sredine,
- dobićeš priliku da se više i sigurnije služiš alternativnim prevoznim sredstvima (kako, to ćeš saznati u nastavku teksta).

Stručni žiri izabraće najbolje radove, a prva tri mesta dobiće sledeće nagrade:

1. hoverbord
2. rolere
3. zaštitnu kacigu za bicikliste

Pošalji 3 do 5 fotografija na zadatu temu na imejl-adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 15. oktobra i budi ponosan na sebe jer si se potrudio da izdvojiš vreme kako bi promovisao nešto od koristi za sebe, društvo i, na kraju, celu planetu.

U prijavi je neophodno poslati ime, prezime, godinu rođenja i mesto stanovanja.

Fotografije preuzete sa interneta ili iz drugih izvora neće biti prihvaćene.

(D. R.)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com