Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website FOTO: Održan Prvi humanitarni osmomartovski pab kviz u Pančevu - | K-013 Portal

FOTO: Održan Prvi humanitarni osmomartovski pab kviz u Pančevu

pab kviz, bajka013, ug femplatz

Udruženje građanki FemPlatz obeležilo je Međunarodni dan žena organizacijom Prvog humanitarnog osmomartovskog pab kviza, sa ciljem podizanja svesti o važnosti borbe za ženska prava. Događaj je organizovan u saradnji sa Pub kvizom Mislilac, u cafe baru Bajka 013, a prikupljale su se donacije za Sigurnu kuću u Pančevu.

Na pab kvizu je učestvovalo 14 ekipa iz Pančeva, Beograda i Vršca, koje su takmičile u 10 oblasti: opšta kultura, istorija, sport, film, mozgalice, književnost, geografija, nauka, muzika i oblast večeri – poznate žene Srbije.

IMG 9577

Stručna radnica Sigurne kuće Pančevo Jelena Džunić istakla je nakon pab kviza da je veoma zadovoljna odzivom ljudi.

„Događaj je prevazišao naša očekivanja i zaista smo prezadovoljne. Odziv ljudi je neverovatan, atmosfera je divna i sjajno smo se zabavile. Donacija ima zaista mnogo i zahvalne smo organizatorkama i svim učesnicama i učesnicima koji su odvojili ovo veče za druženje, učenje i Sigurnu kuću Pančeva“, izjavila je Jelena.

IMG 9591

Ekipe su donele donacije za žene i decu koji borave u Sigurnoj kući Pančevo, a bilo je donacija i od sugrađana i sugrađanki koji se nisu takmičili, ali su odlučila na učestvuju kroz donaciju.

Kvizmasterka Milica Duždević izjavila je da su svi učesnici prepuni pozitivnih utisaka i dodala:

IMG 9610

„Moram da istaknem da sam zadovoljna brojem ljudi, imajući u vidu da se u gradu održavaju još dva kviza. Ovo je jedno novo iskustvo za mene, sa novim ekipama i drago mi je što vidim da su svi srećni i zadovoljni jer su naučili nešto novo, lepo su se družili i donirali Sigurnoj kući Pančevo“.

Svim ekipama su uručene zahvalnice, a prva i poslednja ekipa simbolično su nagrađene.

IMG 9615

Mnogima je ovo bio prvi pab kviz, ali su se mnoge ekipe najavile da dolaze i sledeće godine, što je potvrdila i učesnica Natalija Ostojić, menadžerka projekta UN Women: „Zaista sjajna akcija! Veoma smo bili uzbuđeni imajući u vidu povod i dan održavanja pab kviza. Svi smo doneli neku donaciju za Sigurnu kuću Pančevo i mislim da je ovo jedan fenomenalan događaj. Ovo je bio naš prvi pab kviz – i individualno i u okviru tima, ali baš nam se dopada. Obavezno nas očekujte i sledeće godine, jer tu smo da podržimo sve ovakve akcije“.

IMG 9612

Programska direktorka UG FemPlatz Kosana Beker na kraju večeri izrazila je očekivanje da Osmomartovski pab kviz postane tradicija: „Pab kviz je bio sjajan! Nadam se da ćemo ga svake godine organizovati tj. da će nam ovaj događaj postati tradicionalan i da ćemo na ovaj način obeležavati borbu za ženska prava u Srbiji“

Ovom prilikom se zahvaljujemo Pub kvizu Mislilac, cafe baru Bajka 013 i svima koji su doneli donaciju i podržali Sigurnu kuću Pančevo.

IMG 9623

IMG 9625

IMG 9628

IMG 9656

IMG 9664

IMG 9684



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.