Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website GRAD PANČEVO: Obaveštenje za javnost povodom najavljenih visokih temperatura - | K-013 Portal

GRAD PANČEVO: Obaveštenje za javnost povodom najavljenih visokih temperatura

Na osnovu upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda na ekstremno visoke temperature, do 6. avgusta ove godine (od 35°C do 39°C stepeni ponegde i iznad 40°C stepeni), i s obzirom na to da takve temperature mogu imati negativne posledice po život i zdravlje ljudi i izazvati požare na otvorenom prostoru, Grad Pančevo – Odeljenje za odbranu i vanredne situacije, obaveštava građane da na teritoriji Grada Pančeva postoje 22 gradske česme.

U održavanju “JKP Vodovoda i kanalizacije” Pančevo, na teritoriji samog Grada je 14 česmi, koje su rasprostranjene po svim naseljenim mestima u Gradu, i jedna česma u naseljenom mestu Skrobara. Jedna česma na sportskom centru je u održavanju  “JKP Mladost” Pančevo, po  jedna česma u Narodnoj bašti, Barutani, Zelenoj pijaci, buvljaku i u Nemanjinoj ulici, koje su  održavanju JKP “Zelenila” Pančevo. 

Prema informaciji JKP “Vodovoda i kanalizacije” Pančevo, kvar se povremeno događa na česmi u naseljenom mestu Kotež, i nastoji se otkloniti u najkraćem vremenskom roku. Sve ostale česme su u funkciji i imaju pijaću vodu.

- Molimo građane da ne pale vatru na širem prostoru i u blizini useva, kako ne bi  došlo do požara širih razmera, piše u saopštenju.

Molimo građane da se pridržavaju upozorenja izdatih od strane Republičkog-hidrometeorološkog zavoda i nadležnih zdravstvenih ustanova o ponašanju na visokim temperaturama.

Za sva dodatne informacije kontaktirati Centar za obaveštvanje na broj 1985.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.