Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grad Pančevo raspisao javnu nabavku za postavljanje tabli sa nazivima NEPOSTOJEĆIH ULICA - | K-013 Portal

Grad Pančevo raspisao javnu nabavku za postavljanje tabli sa nazivima NEPOSTOJEĆIH ULICA

pancevo, grad pancevo, javne nabavke, table sa nazivima ulica, vojlovica

Gradska uprava grada Pančeva raspisala je javnu nabavku za izradu i postavljanje tabli za obeležavanje ulica i trgova na teritoriji grada Pančeva.

Zadatak ponuđača je da izradi i postavi table sa nazivima ulica i trgova u delu Vojlovice. Table treba da budu trojezične (na srpskom, mađarskom i slovačkom) i napravljene u skladu sa Knjigom grafičkih standarda Republičkog geodetskog zavoda. U nastavku je data tabela sa spiskom ulica koje će biti obeležene, prenosi sajt pansej.org.rs. 

MEĐUTIM, u ovom dokumentu postoje i nedostaci:

U spisku ulica se nalazi i Ulica 2. prosek bratstva-jedinstva koja je nedavno promenila svoj naziv i sada se zove Ulica Sekelja iz Bukovine.

Park reformacije je imenovan 2018. godine, međutim nikada nije imenovana Ulica park reformacije, pa se postavlja pitanje zbog čega se traže 4 samostojeće table za ulicu koja nije imenovana.

U spisku se nalazi i Trg 12. vojvođanske brigade, ali pod drugim nazivom - Ulica Trg Vojvođanskih brigada. Na sajtu Republičkog geodetskog zavoda postoji samo naziv Trg Vojvođanskih brigada, bez reči 'Ulica'. Inače, poznato je da je trg 1951. godine dobio naziv 'Trg XII vojvođanske brigade' (zapisnik — gradski narodni odbor 27.9.1951, IAP), a do sada nije pronađen nijedan dokument u kojem se navodi promena naziva u 'Trg vojvođanskih brigada' ili 'Ulica Trg vojvođanskih brigada' (u telefonskom imeniku iz 2003. godine stoji naziv Trg vojvođanskih brigada).

Od 20. jula 2019. godine, na teritoriji MZ Vojlovica je u službenoj upotrebi i mađarski jezik i pismo, pored srpskog jezika i ćiriličkog pisma. Ovom javnom nabavkom se predviđa izrada trojezičnih tabli koje uključuju i nazive na slovačkom, iako slovački nije u službenoj upotrebi u ovoj mesnoj zajednici.

Nije nedostatak, ali se primećuje da jedan broj ulica u Vojlovici neće dobiti nove table. To su ulice: Joakima Vujića (parna strana i prosek koji još uvek nije imenovan), Stevana Sremca, Dobrih suseda i Zelenog ruzmarina.

 (Pansej.org.rs)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.