Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website HAJKA NA KOMARCE: Traži se tigrasti komarac, ako ste ga videli javite! - | K-013 Portal

HAJKA NA KOMARCE: Traži se tigrasti komarac, ako ste ga videli javite!

Tigrasti komarci Pančevo

Traži se tigrasti komarac, crno-belo obojen komarac koji bode napolju u toku dana. Ukoliko uočite sumnjivca, fotografišite ga i pošaljite fotografiju putem android aplikacije. Možete poslati i fotografiju prethodno ubijenog komarca.

Ovo upustvo u vidu flajera bi trebalo da bude distribuirano građanima Pančeva, jer su nadležni u Gradskoj upravi rešili da se obračunaju sa komarcima koji prenose virus zapadnog nila.

Predhodnih nedelja u više navrata je izvršeno zaprašivanje komaraca sa zemlje pa se opravdano postavlja pitanje da li je to imalo efekta ili su, što bi narodski rečeno, bačene pare.  

Zaprašivanje avionom je zvanično zabranjeno po evropskoj regulativi, jer "avionima koji imaju jedan motor nije dozvoljeno da lete iznad naseljenih mesta". 

Kakvog će efekta imati ovo "ručno uništavanje" komaraca ostaje da vidimo.

Možda bi, čisto stimulacije radi, trebalo da se uvede neka vrsta norme. Recimo, na "ubijenih" 100 komaraca dobijete 5% popusta na neku komunalnu uslugu, na 1000 recimo 20%, na 5000 popust od 100%...

Pa onda recimo da se dodeli i Novembarska nagrada za najefikasnijeg borca portiv tigrastih komaraca...

Flajer možete pogledati na linku : 

http://www.pancevo.rs/sadrzaj/uploads/2019/08/Flajer-tigrasti-_čirilica_В5.pdf

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.