Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hotel Tamiš dobiće i pomoćni objekat za fijakere - Evo kako će izgledati kompleks po obnovi - | K-013 Portal

Hotel Tamiš dobiće i pomoćni objekat za fijakere - Evo kako će izgledati kompleks po obnovi

hotel tamis, urbanisticki plan, pancevo

Simbol grada Pančeva, hotel Tamiš strpljivo godinama čeka bolje dane, kada će ponovo da pažnju pleni svojom jedinstvenom vizurom, i da umesto simbola nostalgije bude ukras koji ponosno dočekuje namerne i slučajne posetioce.

Korak bliže ovom cilju jeste urbanistički projekat koji je izradio biro Panurbis za investitora Margo prima iz Pančeva kojim se definšu uslovi i modeli rekonstrukcije, dogradnje i izgradnje ugostiteljskog kompleksa hotel Tamiš, piše eKapija.

UP čija je javna prezentacija u toku odnosi se na kompleks koji obuhvata postojeću zgradu spratnost Po+Pr+7 i novoplanirane prateće sadržaje kompleksa: portirnica, pomoćni objekat za fijakere, samouslužna autoperionica, novoplanirana trafo stanica i sprinkler rezervoar.

U delu podruma, koji je delimično ukopan planiran je SPA centar i višenamenska sala. SPA centar će imati plivački bazen, đakuzi, tuševe, mini bar, saune, teretanu i dr. Previđeno je 80 smeštajnih jedinica, polovina standardnih soba a ostatak studiji i apartmani. Sedmi sprat je namenjen kao VIP za posebne sastanke.

Postojeći saobraćajni priključci se zadržavaju uz njihovu rekonstrukciju.

Kako se navodi u UP do izdavanja građevinske dozvole biće izvršena konverzija zemljišta sa državne svojine u privatno vlasništvo Margo prima.

- Planiranom rekonstrukcijom i dogradnjom nije planirana promena maksimalne spratnosti već dogradnja vertikalnog volumena na nivou pojedinih etaža, pri tom poštujući sve parametre iz Plana kao i važećeg Zakona o planiranju i izgradnji. Promena horizontalnog gabarita podrazumeva proširenje sadržaja u prizemlju hotela projektovanjem nove strehe, zastakljivanjem dve terase – À la carte i proširenje glavnog hotelskog restorana, banket sale i vetrobrana. Preuređuje se spoljašnje uređenje i uređenje parking prostora.

Iznad etaže prizemlja proširuje se nivo mezanina u vidu nadogradnje u zoni iznad etaže prizemlja.

Na ulazu kompleksa planiran je objekat portirnice sa kontrolom ulaza i rampom. Naspram ekonomskog ulaza planiran je pomoćni objekat za fijakere koji upotpunjuje prateće sadržaje hotela. Planirana samouslužna perionica obuhvata dva mesta za pranje automobila kao i inoksni orman za opremu autoperionice.

Za potrebe priključenja na elektrodistributivnu mrežu i zadovoljavanje energetskih kapaciteta sadržaja kompleksa planirana je izgradnja nove trafostanice.

Na postojećem objektu hotela Tamiš i to samo na delu/objektu u kojem su smeštene sobe, moguće je dograditi maksimalno još dve etaže i to tako da gabarit dograđenih etaža ne može biti širi od postojećeg gabarita i ne može biti viši od 7,50m fasadnog platna. Obavezno je da dograđeni deo bude završen ravnim krovom ili sakrivenim plitkim kosim krovom, definisano je u idejnom rešenju projektnog biroa ARTprojekt iz Beograda.

U njemu se dodaje da potreba proširenja postojećeg kompleksa proizilazi iz zahteva prostora i vremena, tehnoloških promena koje oblikuju potrebe današnjeg korisnika hotela.

Dugi niz godina nekorišćenja objekta doveo je do dotrajalosti samog objekta i vraćanje samog objekta u njegovu originalnu funkciju zahteva detaljnu rekonstrukciju kao i dogradnju objekta kako u cilju proširenja funkcije samog hotela tako i u cilju zaštite objekta u vidu rešavanja odvodnjavanja velikih krovnih površina koje su dovele do njegovog originalnog propadanja i time omogućili rešenje dotrajalog sitema odvoda atmosferske vode, pojašava se u idejnom rešenju.

Dodaje se da fazna realizacija kompleksa nije predviđena, dok je planirano 178 parking mesta na otvorenom i 12 garažnih parking mesta u podrumskoj garaži.

Bruto površina obnovljenog objekta iznosiće 13.261 m2 od čega se na nadzemi deo odnosi 10.864 m2.

Javna prezentacija UP za rekonstrukciju hotela Tamiš počinje danas i trajaće narednih sedam dana.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.