Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kačarevačko jezero privlačno za turiste - | K-013 Portal

Kačarevačko jezero privlačno za turiste

Spas od velikih vrućina ovoga leta mnogi Pančevci žitelji okolnih mesta ali i Beograđani potražili su na Kačarevačkom jezeru.

Na samo 13 kilometara od Pančeva na mestu gde je nekada bio neuređen prostor pre desetak godina napravljeno je veštačko jezero površine oko četiri hiljade kvadratnih metara koje je ubrzo postalo jedno od glavnih Južnobanatskih kupališta. Ulaz je slobodan, a za vikend ovde bude i par hiljada ljudi.

Na teritoriji grada Pančeva pored bazena jezero u Kačarevu ima najčistiju vodu. Dotiče iz dva bunara, a priliv je takav da se za nedelju dana celokupna količina vode obnovi.

"Uradili smo da građani imaju ovde udoban odmor i čistu kvalitetnu vodu koju prati Zavod za javno zdravlje. Imaju deo sa suncobranima i ležaljkama da se osećaju tačno kao da su na moru", kaže za RTV Milorad Đurica, MZ Kačarevo.

Od ove godine o bezbednosti kupača brinu spasioci koji rade svakog dana do 20 časova. Posetiocima su na raspolaganju i tuševi, igralište za najmlađe, prostor za roštiljanje.

U planu je asfaltiranje prilaza do jezera, izgradnja restorana i bungalova, a šta će se od toga realizovati zavisi od količine novca koju bi trebalo da obezbedi grad Pančevo.

(Izvor: Radio televizija Vojvodine)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.