Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KAREJA Pančevo: Otvoreno pismo direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću - | K-013 Portal

KAREJA Pančevo: Otvoreno pismo direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću

kareja pancevo, otvoreno pismo, dragan bujosevic

Siniša Janković ispred UG Institut za istraživanje korupcije "Kareja" Pančevo uputio je otvoreno pismo direktoru Radio-televizije Srbije Draganu Bujoševiću. Prenosimo u celosti:

"Poštovani gospodine Bujoševiću,

Ovim dopisom želimo da Vam skrenemo pažnju na značaj širokog društvenog dijaloga o fenomenu političke korupcije i da kao organizacija građanskog društva tražimo od Vas kao odgovornog rukovodioca medijskog javnog servisa Srbije da usmeravate njegovo funkcionisanje dosledno ulozi koju bi trebalo da ima u društvu. Obraćamo Vam se kao organizacija civilnog društva koja je posvećena borbi protiv političke korupcije. Povod je informisanje građana Srbije o stanju vladavine prava, posebno o političkoj korupciji. Mislimo da je medijski javni servis propustio da građane Srbije informiše o političkoj korupciji, ponašajući se kao da ona ne postoji. Sa stanovišta javnog interesa i imajući u vidu ulogu javnog servisa, to je nedopustivo.

Informisano mišljenje članova društvene zajednice je preduslov za život te zajednice, ukoliko je jedna od vrednosti na kojima se temelji ideja pravednije raspodele resursa u društvu. Informisanja građana o političkoj korupciji je nesumnjivo pitanje od prvorazrednog značaja. Budući da se 9. decembra obeležava Međunarodni dan borbe protiv korupcije, imate i neposredan povod da temu političke korupcije uključite u glavni tok onog o čemu se na RTS-u razgovara ali i o čemu se izveštava u skladu sa dobrim profesionalnim standardima koji počivaju na integritetu.

S poštovanjem,

Siniša Janković

UG Institut za istraživanje korupcije Kareja Pančevo"



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.