Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kareja: Šta je pančevačka vlast preduzela u vezi sa Lokalnim antikorupcijskim planom? - | K-013 Portal

Kareja: Šta je pančevačka vlast preduzela u vezi sa Lokalnim antikorupcijskim planom?

lokalni akcioni plan za borbu protiv korupcije, kareja, pancevo

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije UG Institut za istraživanje korupcije Kareja pita gradsku vlast šta je preduzela u vezi sa Lokalnim antikorupcijskim planom?

Prema pisanju Instituta, grad Pančevo je svojevremeno započeo aktivnosti u vezi sa LAP-om, ali ih je iz nekih razloga obustavio.

Akcioni plan za pregovaranje Srbije o članstvu u Evropskoj uniji za Poglavlje 23 , usvojen na sednici Vlade Republike Srbije 27. aprila 2016. godine, predviđa jačanje preventivnih antikorupcijskih mehanizama na nivou lokalne samouprave, što je u preporuci iz Izveštaja o skriningu identifikovano kao jedna od oblasti posebno osetljivih na korupciju. Ovim dokumentom je predviđeno da gradovi i opštine usvoje i primene lokalne akcione planove za borbu protiv korupcije, tj. lokalne antikorupcijske planove (LAP ). Rok koji je dat JLS za usvajanje LAP-a je drugi kvartal 2017. godine, odnosno 30. jun 2017. godine.

"Pozivamo Vas da u skladu sa Akcionim planom za pregovaranje Srbije o članstvu u Evropskoj uniji za Poglavlje 23 nastavite započete aktivnosti u tom pravcu i da o tome obavestite građane Pančeva. Ukoliko ste spremni da se posvetite borbi protiv korupcije, posebno i protiv njenog najopasnijeg pojavnog oblika – političke korupcije, predlažemo Vam da to i javno iskažete povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, 9. decembra. Znamo da Vam ni malo neće biti lako jer će posebno politička korupcija nastojati da Vas u tome onemogući", navodi se u dopisu. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS