Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Koliko je stanovanje u Pančevu povoljnije nego u Beogradu? - | K-013 Portal

Koliko je stanovanje u Pančevu povoljnije nego u Beogradu?

cene stanova u pancevu, iznajmljivanje nekretnina pancevo, iznajmljivanje stanova pancevo, kupovina stanva pancevo

Poslednjih nekoliko godina se pojavilo veliko interesovanje za iznajmljivanje i prodaju nekretnina u Pančevu, ali ne od strane onih koji u njemu žive, već onih koji rade u Beogradu, ali odlučuju da se stambeno ipak smeste u naš grad.

Razloga za to je mnogo, od same sredine koja nije toliko ubrzana, zagušena gužvom i brojem ljudi, pa do samih cena koje su za život daleko pristupačnije. Osim toga, ukoliko se uzme u obzir, vreme provedeno u putu nije ništa veće nego kada se ide iz jednog kraja Beograda na drugi, što je čest slučaj sa njegovim žiteljima, jer se posao u blizini mesta gde živite vrlo teško nalazi.

Beogradsko tržište

Nije tajna da je prodaja stanova Beograd učinila ne najvećim tržištem u Srbiji, već i najvećim u regionu, posebno kada su cene u pitanju. Cena po kvadratu se u proseku kreće između 1300 do 5000 evra, zavisno od samog naselja i dela Beograda.

Prema tome se određena naselja izdvajaju kao bitna za život onih koji su željni kulturnih i socijalnih dešavanja, onih koji žele mir i da su udaljeni od buke, ali i onih koji žele nesmetano da žive porodičan život, bez jake galame, mnogo automobila, sa dosta zelenila i parkova.

Na taj način, prodaja stanova Beograd čini tržištem koje nije najveće po ponudi količinski, već po raznovrsnosti. Ali i pored toga, prodaja stanova Pančevo takođe postavlja sve više u zbir onih koji postaju popularni.

Beograd vs. Pančevo

Do pre nekoliko godina skoro da je bilo nezamislivo da će se veliki broj Beograđana pomerati ka levoj strani Dunava, posebno toliko da naseljavaju Pančevo. U prvi mah, kada je počelo da se događa, uglavnom se govorilo o tome da su cene najveći razlog.

Cene kvadrata u Beogradu i Pančevu nisu ni približne: prodaja stanova Pančevo pretvara u veoma pristupačan grad za kupovinu nekretnine, posebno ako uzmete u obzir da ako na Vračaru kupite stan od 40 m2, onda za isti novac u Pančevu možete uzeti stan između 80 i 100 m2 i to u novogradnji. Prodaja stanova tako u Pančevu ide po cenama i duplo nižim od onih koje su aktuelne u Beogradu, bilo kojem  njegovom delu. Ali, cene nisu jedine koje utiču na ovakve odluke.

Čest je slučaj da osobe iz Beograda, u nameri da dođu do određenog naselja ili centra Beograda, gube u proseku 45 minuta u samoj vožnji, bez obzira na to da li se vožnja odvija u gradskom prevozu ili privatnom vozilu.

Oni koji su se odlučili da svoj život presele u Pančevo to su uradili baš iz tog razloga, jer im je u redovnim uslovima potrebno oko 20 minuta da stignu do centra Beograda, što pored pomenute uštede novca dodaje i onu najvažniju u svakodnevnom životu, a to je ušteda vremena odlaska na posao, dolaska sa posla, manjka umora koji bi se dugom vožnjom stvarao i slično.

Pored toga, Pančevo je manji, pa sa tim i mirniji grad, koji obezbeđuje jednostavno funkcionisanje u njemu po pitanju svakodnevnog života, a posebno po pitanju odgajanja dece, jer je grad koji je mirniji, sa manje buke, gde su vrtići i škole u blizini mesta stanovanja, a to su oni najvažniji razlozi koji navode na ovakve odluke.

(J. Bugarin)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS