Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kompanija Promist dala najbolju ponudu za pančevačku Azotaru - 650 miliona dinara - | K-013 Portal

Kompanija Promist dala najbolju ponudu za pančevačku Azotaru - 650 miliona dinara

promist novi sad, azotara pancevo, promist kupio azotaru

Kompanija Promist iz Novog Sada dala je danas najbolju ponudu na javnom nadmetanju za kupovinu pančevačke Azotare u stečaju, od 650 miliona dinara.

Odluku o prihvatanju ove ponude doneće Odbor poverilaca HIP Azotare, jer je ona manja od 50 odsto procenjene vrednosti te kompanije.

Učestvovala je u javnom nadometanju još jedna kompanija koja je samo potvrdila početnu cenu od 581 milion dinara, što je tek pet odsto procenjene vrednosti kompanije.

Fabrika veštačkih đubriva i azotnih jedinjenja HIP-Azotara u stečaju ponuđena je na prodaju po treći put po dodatno umanjenoj početnoj ceni od 581,3 miliona dinara, objavila je u aprilu Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Hemijska industrija Pančevo Azotara se prodaje kao pravno lice, jedinstven fabrički kompleks, s proizvodnim pogonima i skladištima Amonijaka, Azota, AN-a, KAN-a, NPK i Karbamida, kao i sa objektima energetike, uprave i laboratorije.

Azotara je u stečaju od polovine septembra 2018. godine.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.