Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kožar iz Pančeva prodaje i u inostranstvu - | K-013 Portal

Kožar iz Pančeva prodaje i u inostranstvu

kožar, Zoran Pešić, Pančevo

Zoran Pešić kožarski zanat završio je u Nemačoj pre tridesetak godina. Otkako se vratio u Pančevo izrađuje i ručno gravira najrazličitije stvari od kože od opreme za motore do ručno rađenih cipela a za svoje proizvode ima i kupce iz inostranstva.

Pančevac Zoran Pešić pravi predmete od kože i za razliku od većine koji je laserski graviraju on to radi ručno. Zanat je završio pre tridesetak godina u Minhenu u obućarskoj radnji. Tu je naučio sve o ručno rađenim cipelama a nakon povratka u Pančevo asortiman je proširio na sedišta za motore,kajševe, futrole,bisage ,torbe...

"Čitanje,edukacija uvek postoji.Bilo je i grešaka ali mora da se uči. Sada mislim da sam dostigao neki nivo da mogu šta neko poželi od kože, bilo šta, da napravim" kaže za RTV Zoran Pešić, majstor iz Pančeva.

Ima i kupce iz inostranstva, ljubitelje motora, koji najčešće naručuju opremu za Harlija .

"Naručuju sedišta,torbe,bisage do nekih sitnijih stvari futrola i ukrasnih delova..Harlijaši to vole ,Harli je kao lego kocka, svako ga pravi po svom," dodaje Pešić.

Kožnu opremu za motore slao je u Austriju i Rusiju. Obraćaju mu se I ljubitelji konjičkog sporta najčešće zbog popravki . Gravirao je i kožne delove za fijakere. Poslednjih godinu dana sve više izrađuje cipele.

"Za jedan par ručno šivenih cipela sa krojenjem , tehnički moraju neke stvari za se sačekaju ,potrebno je otprilike 3 dana za jedan par. Sada uvozimo kožu iz Makedonije,Turske,Italije...", napominje on.

Zoran bi voleo da njegov 16-ogodišnji sin nastavi da se bavi ovim poslom. Imao je i par učenika koji su dolazili da se oprobaju u izradi predmeta od kože i ručnom graviranju ali su brzo odustajali jer iza svega mora da postoji strpljenje i preciznost. Nema greške u radu sa kožom ali ko je uporan uspeće kaže Zoran.

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS