Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KUD „Abrašević“ u Mladenovcu na humanitarnoj akciji za malog Vukana - | K-013 Portal

KUD „Abrašević“ u Mladenovcu na humanitarnoj akciji za malog Vukana

kud abrasevic pancevo

Kulturno-umetničko društvo "Abrašević" Pančevo i dalje pokazuje svoje veliko srce. Baš zato su svoj humanitarni projekat i nazvali "Srce se nema da se ima, srce se ima da se da svima".

To je projekat koji živi u ovoj ustanovi već pet godina i svake godine nam na najlepši mogući način pokaže koliko toga može da uradi jedna institucija koju čine deca i omladina.

abr mla2

Prošle godine samo što su odigrali humanitarni koncert kojim svake godine počinju novu sezonu, dogodilo se ono čemu smo se svi najmanje nadali, a što je čini nam se najteže palo baš kulturno-umetničkim društvima. Dogodila se korona. Bolest koja nas je sve zatvorila i koja je ovakvim institucijama nanela možda i najveću štetu. Godinu dana nakon tog koncerta, nisu mogli nigde da nastupaju ali to ih nije sprečilo da ostanu humani i da iskoriste svaku priliku da pomognu nekome iako je i njima samima pomoće više nego potrebna.

abr mla3

Nedavno je portal K-013 pisao o tome kako su mališani iz ovog kud-a, na najlepši mogući način, svom Abraševiću i rukovodstvu vratili sav uloženi trud u njih. Sami su se organizovali i napravili humanitarnu akciju za malog Vukana.

S obzirom da je akcija bila više nego uspešna, Uprava Abraševića odlučila da tu istu decu povede u Mladenovac. Naime, obzirom da je Vukanova mama iz Mladenovca, 25. aprila grad Mladenovac je organizovao humanitarni koncert na kojem se prikupljao novac za Vukana.

abr mla4

Pre početka koncerta, Abrašević je održao kraću javnu probu, na kojoj su prikazali samo jedan mali deo aktivnosti u toku trajanje jedne probe u njihovim prostorijama.

Prilikom razgovora sa predsednicom kud-a Abrašević, Lelom Stojnov, saznali smo i to da je došlo do jedne jako lepe saradnje. Kako nam je rekla, njihov odlazak u Mladenovac, podržalo je i sponzorisalo preduzeće "Pantransport" Pančevo. Ovo preduzeće je besplatnim prevozom dece, praktično učestvovalo u akciji pomoći Vukanu.

abr mla5

Lela Stojnov nam je otkrila i da se Abrašević polako priprema za svoj prvi koncert, posle skoro godinu ipo dana, koji će se održati 22. maja u Kulturnom centru.

S obzirom na važeće epidemiološke mere dvorana Kulturnog centra radi sa pola kapaciteta, vrlo je moguće da će ovo društvo izvesti dva identična koncerta zaredom.

abr mla6

Stojnov kaže da im je rad vrlo otežan zbog situacije u kojoj smo svi već godinu ipo dana. Mnogo toga lepog imaju u planu i sjajnih ideja, ali je više nego potrebna pomoć:

- Ulažemo u sve i svašta ali najmanje u decu. Puna su svima usta dece i želje za njihovim lepim odrastanjem, ali na delima je to drugačije. Mnogo je Kulturno umetničkih društava koja nisu preživela ovu situaciju sa koronom i gotovo je svaki dan borba za opstanak ali odustajanja nema. Nema zato što tome učimo i naše članove. Upornost, istrajnost, kao dve važne osobine za uspeh ali i padovi i usponi kao sastavni deo života. Ako mi u sali deci kažemo "možeš ti to" ili "nema odustajanja", to isto moramo pre svega da im pokažemo na sopstvenom primeru i zato se i borimo, a oni, naši članovi, su nam ona "zvezda vodilja" i evo pokazalo se i najlepša nagrada za našu istrajnost, rekla je Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević" Pančevo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.