Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lazar je prva beba u 2018. godini u Pančevu, rođena 15 minuta nakon ponoći - | K-013 Portal

Lazar je prva beba u 2018. godini u Pančevu, rođena 15 minuta nakon ponoći

Prva beba u pančevačkom porodilištu u 2018. godini rođena je samo 15 minuta nakon ponoći, a dečaka Lazara na svet je donela Ljiljana Trkulja iz Kačareva.

Ljiljana je rodila zdravog dečaka, a kako kaže, Lazar verovatno neće biti jedinac.

- I lekar i babice bile su jako ljubazni i dobri. Oko pola 11 uveče dobila sam bolove, došla u porodilište i već petnaest minuta nakon ponoći rodio se Lazar. Dečak je težak 3150 g i dugačak 48 cm, rekla je Ljiljana.

Dežurni u Novogodišnjoj noći bili su sestra Jelena i dr Mihajlo Novakov i kako kažu porođaj je bio prirodni i sve se odvijalo krajnje zadovoljavajuće. Rođen je zdrav dečak, dobio je visoku ocenu.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov nakon obilaska prve bebe u 2018. godini, kaže da je zlatnik – poklon od grada, simboličan dar, ali da dosta govori o odnosu same lokalne samouprave uopšte prema pitanju nataliteta.

U Pančevu je prvog dana rođeno pet beba, a dr Mihajlo Novakov kaže da uočavaju blagi trend porasta u rađanju beba. U 2017. godini rođeno je dvadesetak beba više nego godinu dana ranije.

(V.J.P. / Pančevo.mojkraj.rs)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.