Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Luka Dunav u Pančevu uspostavila intermodalni terminal - | K-013 Portal

Luka Dunav u Pančevu uspostavila intermodalni terminal

pancevo, beograd, novi sad, vesti, luka dunav

Preduzeće "Luka Dunav" formiralo je terminal za višenamenski transport (vodni, železnički, drumski) kako bi na istoj lokaciji kontejneri sa robom mogli da se prebacuju na jednom mestu ali na sva tri načina prevoza, železnicom, brodovima i kamionima.

Terminal u Luci, na kome se razvija kontejnerski transport, ima 10.000 kvadratnih metara prostora, a nedavno su kontejneri putovanje dalje nastavili kamionima, rekla je za Tanjug komercijalna direktorka Luke Sanja Đurišić.

Uspostavljeni intermodalni terminal u Luci Dunav trebalo bi da poveže tri vida transporta i da omogući usluge pretovara, pražnjenja i punjenja kontejnera, kao i drugih logističkih usluga koje pruža ova luka.

"Naša dugogodišnja želja je da vratimo kontejnere na vodu, a vodeni transport se i u vreme korona krize pokazao kao pouzdan vid transporta. Mislimo da je ovo pravo vreme da realizujemo svoje potencijale i da velike svetske kompanije u poslu transporta robe kontejnerima prepoznaju Luku Dunav kao pouzdani logistički centar - hab", rekla je Đurišićeva.

Dodaje da posle pokretanja ovog dela posla već postoje upiti više kompanija za ovu vrstu transporta.

Želja Luke Dunav je da prvi pravi tromodalni terminal nastavi da razvija i u njega investira.

Na lokaciji Luke Dunav u Pančevu je i javno carinsko skladište, zatvoreni skladišni prostor, više špedicija i agenata kao i carinska ispostava.

Železnički transportni čvor u Pančevu je jedan od najznačajnijih u Srbiji po transportu robe.

Uz dunavski koridor na kome se nalazi Luka Dunav je na petnaestak kilometara od Beograda i na međunarodnom putu za Rumuniju.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.