Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mašinska škola donirala 200 vizira PU "Dečja radost" - | K-013 Portal

Mašinska škola donirala 200 vizira PU "Dečja radost"

Mašinska škola "Pančevo" donirala je Predškolskoj ustanovi "Dečija radost" 200 vizira kako bi povratak dece u vrtiće od ponedeljka bio što sigurniji za njih i za zaposlene u ovoj ustanovi.

Da bi od ponedeljka povratak dece u pančevačke vrtiće bio što bezbedniji predviđeno je i da zaposleni u Predškolskoj ustanovi "Dečija radost" nose vizire. Mašinska škola "Pančevo" donirala je 200 vizira ovoj ustanovi.

"Nakon dužeg izostajanja dece iz vrtića počinje opet adaptacija.Jeste da su deca naviknuta na maske I sva zaštitna sredstva ali nije baš prijatno da ih prima neko koga ne prepoznaju pod maskom Zato je nama ta donacija vizira neophodna da ipak dete vidi osmeh i vidi ko ga uzima od roditelja", kaže  za  RTV Snježana Đurić - direktorka Predškolske ustanove "Dečija radost".

U Predškolsku ustanovu "Dečija radost" upisano je više od 570 mališana. Mada neće svi od ponedeljka krenuti u neki od dvadesetak vrtića svakako će doći značajan broj pa su pojačane mere zaštite itekako važne.

Pored vizira novina je da će se na ulazu u vrtić nalaziti dezobarijere a deci će se meriti temperatura bezkontaktnim toplomerom. Pomereno je i vreme prijema pa će roditelji dovoditi decu najkasnije 15 minuta pre doručka kako bi se dezinfikovao prostor i omogućilo bezbedno dopremanje hrane.

(rtv)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS