Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Miketić: Produženje linije BG voza do Pančeva je pobeda zajedničkog pritiska, a daleko smo od cilja - | K-013 Portal

Miketić: Produženje linije BG voza do Pančeva je pobeda zajedničkog pritiska, a daleko smo od cilja

djordje miketic, bg voz, pancevo, beograd

Poslanik grupe Moramo-Zajedno u Skupštini Srbije, Đorđe Miketić, izjavio je danas da je odluka "Srbija voza" o produženju linije BG voza do Pančeva pobeda zajedničkog pritiska, ali da je "daleko od cilja".

„Zahtevi su jasni: traži se produžetak linije BG voza do Pančeva, i subvencije studentima i đacima za mesečne karte. Jedino tako će se monopolski položaj (autobuskog prevoznika) 'Pantransporta' ukinuti, a to je upravo razlog zbog čega su cene ovako visoke i zbog čega odbijaju da se BG voz uvede do Pančeva", naveo je Miketić u saopštenju.

On je dodao da bi se uvođenjem BG voza do Pančeva smanjile gužve i u Beogradu i preko Pančevačkog mosta, a Pančevo bi postalo i prijemčivije za život i rad, i kao privredna i kao turistička destinacija.

„Više od 10.000 studenata danas u Beogradu razmišlja da odustane od studija jer su cene za iznajmljivanje stanova duplirane u proteklih 10 meseci. Ovom linijom bi mnogo studenata moglo naći krov nad glavom u jeftinijem Pančevu i potom bi lako dolazili do svojih fakulteta u Beogradu", naveo je on.

V.d. generalnog direktora "Srbija voza" Ivan Bulajić saopštio je da je "pitanje nedelja, a ne meseci" uspostavljanje četiri nova polaska putničkih vozova od Pančeva do Beograda.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.