Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mreža Solidarnost Pančevo: Demoliranje gradskih ulica u Pančevu - | K-013 Portal

Mreža Solidarnost Pančevo: Demoliranje gradskih ulica u Pančevu

mreza solidarnost pancevo, k-013

Mreža Solidarnost Pančevo poslala je na adresu redakcije najčitanijeg portala u gradu K-013 saopštenje koje u celosti prenosimo.

Pančevke, pančevci, stanovnici ovog dela Banata i dr...

Poslednjih godina prilikom rekonstrukcije naših ulica vlasnici kuća, stanova, i poslovnih objekata suočavaju se sa više nego ozbiljnim problemima.

Tokom izvođenja radova (mada bi prikladnije zvučalo vandalskog rovarenja) vlasnici na direktan i indirektan način podnose neprocenjivu štetu. Pre svega, materijalnu.

Međutim pored novčane štete, građani ovih ulica kao nikada trpe psihološku torturu od strane multi izvođača, pohlepnih investitora i skrivenog nadzora.

U ovoj priči nema prostora za natezanje, jer svaki prilaz objektima je postao dokument za sebe. Izgleda da su svi ovi radnici (i „radnici“) plaćeni po specijalnom učinku da što više toga demoliraju.

Kada bi izvođači i investitori napr. branili doktorat na temu sistemskog razaranja Pančeva umesto desetke odbranili bi sa jedanaesticom!?

Evo kako je to prokomentarisao jedan naš sugrađanin iz ulice Branka Radičevića „kako rukovaoc na mašinskom rovokopaču zabode prvu kašiku u zemlju - ošteti instalaciju„.Pored ovih činjenica nedostaje možda i najbitnija, šta je za to vreme radio i radi Sekretarijat za urbanizam, građevinske i stambeno komunalne poslove, u gradskoj upravi grada Pančeva.

Prema dešavanjima po ulicama najbliže istini je da su i oni rad na temu savršenog demoliranja grada pre više godina odbranili takođe sa jedanaesticom!(11!) Nažalost u celokupnoj nesreći oni su glavnokomandujući u pravljenju sistemskog haosa i to nosi posebnu težinu.

Dakle, da bi se u ovom lancu nemara i neodgovornosti stvari pokrenule neophodna je preciznija rekonstrukcija i evidencija sada već ove očigledne gradske katastrofe koju svi zajedno plaćamo i preživljavamo. Ovo nije pisanje scenarija za dramski komad već naša stvarnost te ne možemo da sedimo i čekamo skrštenih ruku dok nam je ozbiljan problem pred vratima!

Podsetiću sve one koji ignorišu rovarenja po ulicama, na nesreću koju su preživele naše komšije u ul.Petra Preradovića br.6 kada je ispred njihove kuće oštećena gasna instalacija prilikom rekonstrukcije, usled čega je cela kuća otišla u vazduh!

Nesreća se dogodila 18. Novembra 2009. i srećom da u njoj niko nije stradao, ali je porodica Preda, spor vodila 10 godina do konačnog obeštećenja.

Da li se iko može staviti u poziciju te porodice koja se nepotrebno provlačila po sudovima i svim ostalim institucijama? U kojoj meri je sve to uticalo na zdravlje članova porodice? Da možda bolje od njih to ne znaju ovi „naučni radnici“ iz Urbanizma?! Nije ovo usamljen primer jer je i prilikom nelogičnih prekopavanja gradskih ulica bilo slučajeva povređivanja građana (napr. propadanja u kanale dubine i do 1m, prilikom kretanja po improvizovanim daščanim prilazima do ulaza u stambene objekte!).

Svrha pripremljenog upitnika je da oživi građansku svest za svoja elementarna prava, jer ukoliko danas izgubimo deo tih prava sutra ćemo ih imati još manje; takođe, da probudi uspavane građane, pripadnike svih generacija ma gde živeli na ovim prostorima da se solidarišu jer sutra svako može doći na red a tada će biti kasno! Danas je reč o ulicama Cara Lazara, Josifa Marinkovića, Narodnog fronta (Korzo), Bratstva Jedinstva, Branka Radičevića, Paje Marganovića ( Miloša Obrenovića)...

PRIPREMLJENI UPITNIK SADRŽI KOLONE U KOJE SUGRAĐANI SVAKE KUĆE, OBJEKTA, STANA TREBA DA UNESU TAČNE PODATKE I/ILI PRIMEDBU, ŠTETU KOJA IM JE PRILIKOM RADOVA NANETA I/ILI PROBLEM KOJI NIJE REGISTROVAN (ZABELEŽEN) DO SADA.

NE DOZVOLI DA BUDEŠ GRAĐANIN TREĆEG REDA!

Upitnik preuzmi OVDE



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.