Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na humanitarnom bazaru za Olivera i Anu Iris prikupljeno 160.000 dinara - | K-013 Portal

Na humanitarnom bazaru za Olivera i Anu Iris prikupljeno 160.000 dinara

humanitarni bazar pančevo, jasmina petrović, ana iris filipovski, oliver pal gajodi

Pančevci su poznati po tome da su velikog srca i uvek spremni da pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

Na humanitarnom bazaru održanom od 15. do 30. decembra u organizaciji Jasmine Petrović i humanih ljudi koji su svakodnevno donirali proizvode u centru Pančeva, prikupljeno je 160.000 dinara za lečenje Olivera Pal Gajodija i našu sugrađanku Anu Iris Filipovski.

Pančevci su imali prilike da kupe pinjate napunjene slatkišima, bombone i ratluk bonbondžije Bosiljčić, medenjake, praline, med domaći, džemove, rakiju, domaće kolače, knjige, kape, ikebane, razne rukotvorine, umetničke slike...

Humanitarni bazar u Pančevu

Ana Iris Filiposki rođena je u Pančevu 2009. godine hitnim carskim rezom. Zbog problema prilikom porođaja, odmah je reanimirana. Nakon šest meseci života konstatovano je da kasni sa razvojem i tada kreće na kineziterapiju. Sa navršene tri godine dobija dijagnozu cerebralne paralize, epilepsiju i strabizam. U godinama koje su prolazile, išla je na rehabilitaciju, tretmane koji su joj prijali i dali željene rezultate. Ani je potrebno još samo malo da bi pobedila. Postoji ogromna nada da bi fetalne matične ćelije (FSC) koje Ana treba da dobije u Ukrajini, mogle u potpunosti da joj promene život. Za prvi samostalni korak i bolji govor Ana mora na transplantaciju matičnih ćelija koja košta 30.000 eura.

Oliver je jednogodišnji dečak iz Bajmoka kod Subotice koji boluje od retke i teške bolesti - spinalne mišićne atrofije. Za efikasnu pojedinačnu terapiju za ovo oboljenje je potrebno izdvojiti oko 2,3 miliona evra. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Kako saznajemo, ovakve akcije biće organizovane i u narednom periodu.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.