Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nakon rekonstrukcije hotel Sloboda postaće Carev dvor - | K-013 Portal

Nakon rekonstrukcije hotel Sloboda postaće Carev dvor

Privredno društvo “Merlin point” iz Kraljeva je preuzelo na upravljanje objekat hotela “Sloboda“ u Pančevu po osnovu ugovora o dugoročnom zakupu i planira da objekat rekonstruiše i u što kraćem roku otvori ugostiteljsko-turistički objekat visokog ranga.

Ta investicija predstavljena je 7. marta u Gradskoj upravi Pančevo na sastanku pod nazivom „U susret investitoru”.

Prisutnima su se na sastanku obratili gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, zastupnik Privrednog društva “Merlin point“ Saša Marković i njegov kolega, građevinski inženjer Velimir Bjelica.

Gradonačelnik Saša Pavlov, istakavši potrebu za hotelom u našem gradu i njegov značaj, rekao je da je Gradska uprava u prošlom periodu nastojala da zainteresuje potencijalne investitore za braunfild lokacije, odnosno za hotele „Sloboda” i „Tamiš”, i da se tim povodom javilo Privredno društvo „Merlin point“ iz Kraljeva.

Gradonačelnik je naglasio da Grad Pančevo ima odgovornost i prema investitoru i društvenu odgovornost prema sredstvima poreskih obveznika, te da Grad pokušava da pronađe odgovarajući okvir mera za sve investitore i da će nakon usvajanja pojedinih odluka biti uspostavljen stabilan sistem subvencionisanja, kako bi svaki investitor znao u kojoj će meri lokalna samouprava moći da mu izađe u susret.

Zastupnik “Merlin point“-a Saša Marković izjavio je da su 7. marta krenuli sa radovima.

Prema rečima Saše Markovića, ime hotela biće „Carev dvor” i planirana vrednost investicije za njegovu rekonstrukciju i za 30 smeštajnih jedinica iznosiće više od 500.000 evra. Radovi su započeti 7. marta, odvijaće se u fazama i na njima će biti angažovane pančevačke firme. Planirano je da kompletna adaptacija objekta bude završena do aprila 2017. godine, nakon čega je nameravano zapošljavanje 80 ugostitelja sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, a najavljeno je i da će postojati mogućnost da učenici u hotelu obavljaju praksu.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS