Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ne stišava se bura oko asfaltiranja ulica u Banatskom Novom Selu - | K-013 Portal

Ne stišava se bura oko asfaltiranja ulica u Banatskom Novom Selu

Banatsko Novo Selo, asfaltiranje ulica

Asfaltiranje pojedinih delova ulica u Banatskom Novom Selu proteklih dana donelo je i niz zanimljivih momenata. Pre svega, slavlje meštana dela Ulice JNA koji su nakon učestvovanja u svim protestima i pregovorima sa predstavnicima Mesne zajednice i Grada Pančeva, dobili asfalt u širi od 5 metara. Na svečanom ručku koji se tradicionalno u Banatskom Novom Selu organizuje za radnike firme koja izvodi kapitalne radove u nekoj od ulica kao i predstavnike lokalne vlasti, za ove druge 13. oktobra nije bilo „mesta“.

Druga dešavanja vezana su za nezadovoljstvo meštana ulica Mihajla Pupina i Železničke koji su na još jednom sastanaku u zgradi Mesne zajednice poručili lokalnoj vlasti da ne pristaju na širinu asfalta manjoj od 5 metara, tačno onoliko koliko je to bilo i predviđeno urađenim projektima pre nekoliko godina. Kako naš dopisnik iz Banatskog Novog Sela saznaje, čak su bili decidni u najavi da će realizaciju bilo kakvog rešenja van zajedničkog dogovora, sprečiti.

Kako su iz Mesne zajednice stizale nezvanične informacije da će asfalt u ovim dvema ulicama biti korigovan sa planiranih 4,2 metra na 4,8, odnosno na 4,4 metra, stanovnici Ulice Železničke poslali su na adresu Mesne zajednice peticiju u kojoj su naveli:

„Mi dole potpisani građani zahtevamo, a za šta postoji tehnička mogućnost, da se shodno radovima koji se trenutno izvode u našoj ulici i nakon kojih će biti izvršeno asfaltiranje, širina asfalta ne bude uža od 4,5 metra. Za svaku manju širinu spremni smo da blokiramo radove. Ovo je ulica koja je na obodu sela i u vreme poljoprivrednih radova jedna je od najprometnijih. Čak ni tražena širina ne zadovoljava potrebe, kao ni širina predviđena projektom koji je Mesna zajednica uradila pre četriri godine“.

Peticiju su potpisali svi punoletni stanovnici ove ulice u sredu, 14. oktobra i ona je predata sutradan tehničkom sekretaru MZ, i očekuju hitan pisani odgovor.

Kako nezvanično saznajemo u pripremi je i otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem bi ga nezadovoljni meštani upoznali sa svojim problemima oko realizacije kapitalnih investicija koje su u toku.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.