Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nezakonito je razrešen direktor Centra za socijalni rad Pančevo Zoran Albijanić - | K-013 Portal

Nezakonito je razrešen direktor Centra za socijalni rad Pančevo Zoran Albijanić

Zoran Albijanić, direktor, Centar za socijalni rad Pančevo, presuda, nezakonita, Grad Pančevo, smena, mnajnovije vesti

Viši sud u Pančevu je poništio rešenje Skupštine Grada Pančeva kojim je dana 22.08.2017. godine Zoran Albijanić razrešen dužnosti direktora Centra za socijalni rad ''Solidarnost'' Pančevo kao nezakonito.

Nakon što je razmotrio žalbu koju je na Presudu Višeg suda u Pančevu uložio Grad Pančevo, Apelacioni sud u Beogradu je žalbu Grada Pančeva odbio kao neosnovanu i potvrdio prvostepenu presu nalazeći da je ona pravilna i zakonita.

Pri donošenju rešenja o smeni direktora Centra za socijalni rad, kako je utvrđeno u sada pravosnažnoj presudi, nisu navedni nikakvi zakonski razlozi za smenjivanje Zorana Albijanića sa mesta direktora. Sednica Upravnog odbora Centra za socijalni rad na kojoj je pokrenuta '' inicijativa '' za njegovo smenjivanje je sazvana hitno, telefonskim putem suprotno odredbama Poslovnika o radu Upravnog odbora – danas za danas i to bez ikakvog materijala.

Pored toga, sednica je sazvana i održana u vreme dok je tadašnji direktor bio na godišnjem odmoru iako je izričito propisano da sednicama Upravnog odbora obavezno prisustvuje direktor, a posebno što se Zoranu Albijaniću morala obezbediti pravo da se izjasni na predlog za podnošenje inicijative za njegovo razrešenje.

Pravosnažna presuda o poništaju rešenja o razrešenju Zorana Albijanića definitivno potvrđuje da je Skupština Grada Pančeva razrešila direktora Centra za socijalni rad ''Solidarnost'' uz grubo kršenje zakona i Statuta Centra i Poslovnika o radu Upravnog odbora.

(L. M.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS