Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NIS obezbeđuje dovoljne količine nafte rafineriji u Pančevu - | K-013 Portal

NIS obezbeđuje dovoljne količine nafte rafineriji u Pančevu

rafinerija pancevo, nis, nafta

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije Kirilom Tjurdenjevim o poslovanju kompanije u tekućoj godini, situaciji na globalnom tržištu nafte i planiranim investicijama NIS-a, u prisustvu potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra finansija Siniše Malog i članova Odbora direktora NIS-a.

„Ovo je rekordna godina po rezultatima za kompaniju NIS i jako nam je drago zbog toga, posebno uzimajući u obzir da je država vlasnik 29,87 odsto akcija kompanije. Naš cilj je da Srbija i njeni građani, kao suvlasnici NIS-a, maksimiziraju korist koja proizilazi iz odličnih rezultata. Sa druge strane, prioritet je i sigurnost snabdevanja domaćeg tržišta i rad domaće rafinerije, zbog toga nastavljamo da pratimo promene koje se dešavaju u Evropi i svetu, pre svega onih koje su nastale usled najavljenih sankcija na rusku naftu i naftne derivate. Neodložan zadatak je da nađemo najefikasniji i najsigurniji način kako bismo obezbedili najveće moguće rezerve nafte i naftnih derivata, u čemu je od velike važnosti otvoreni dijalog sa predstavnicima NIS-a”, rekla je Đedović.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a izjavio je da kompanija razume sve izazove i prioritete u kojima se nalazi energetski sektor i da će uvek pružati podršku obezbeđivanju energetske sigurnosti Srbije.

„NIS obezbeđuje dovoljne količine nafte rafineriji u Pančevu koja radi maksimalnim kapacitetom i u naprednom periodu osiguraće dovoljno nafte i naftnih derivata za domaće tržište. Nastavićemo sa investicijama koje će doprineti energetskoj sigurnosti i razvijanju projekata u oblasti zelene energije”, rekao je Tjurdenjev.

Sastanku u Ministarstvu rudarstva i energetike prisustvovali su i predstavnici Uprave za rezerve energenata.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.