Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website OCD Kareja: Nazovimo političku korupciju pravim imenom - | K-013 Portal

OCD Kareja: Nazovimo političku korupciju pravim imenom

ocd kareja, kareja pančevo

U nedelji u kojoj se obeležava međunarodni dan borbe protiv korupcije (9. decembar), organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja, obaveštava javnost o sledećem:

"Sa pažnjom pratimo stanje vladavine prava i političke korupcije, kao i reakcije visokih predstavnika EU i drugih međunarodnih organizacija sa tim u vezi. Lako se uočava: da se o vladavini prava i korupciji puno govori; da se puno institucija njima bavi; da je puno administrativnih aktivnosti usmereno na jačanje vladavine prava i suzbijanje korupcije. Takođe, lako uočavamo da o političkoj korupciji niko ne govori. Rezultat svega je po društvo poražavajući, vladavina prava je urušena a politička korupcija nabujala. To izaziva zabrinutost kod građana Srbije, koji u stanju nemoći ne vide način kako bi se osujetila politička korupcija i povratila vladavina prava. Takvo stanje smatramo nedopustivim, te ukazujemo pre svega na neophodnost da se gorući problem nazove pravim imenom – političkom korupcijom. Ona se bitno razlikuje od drugih korupcijskih oblika, ali se, kao što vidimo, vrlo uspešno među njima krije.

Posebno ističemo da političkoj korupciji na ruku ide pandemija koja je obustavila gotovo svaki vid kretanja, što ona neće propustiti da iskoristi. S toga ohrabrujemo građane da se uključe u aktivističke pokrete i u ovom teškom vremenu daju svoj doprinos borbi za očuvanje vladavine prava.

Kareja će i u narednom periodu nastaviti sa svojim antikorupcijskim aktivnostima", navodi se u saopštenju. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.