Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odlučni u štrajku: Radnici ATP-a traže da im se isplate sva dugovanja - | K-013 Portal

Odlučni u štrajku: Radnici ATP-a traže da im se isplate sva dugovanja

atp panevo, štrajk radnika

Javni gradski saobraćaj u Pančevu i dalje ne funkcioniše, iako je u toku dana radnicima Autotransportnog preduzeća Pančevo isplaćen zaostali deo zarade za jun.

Nezadovoljni radnici su noćas u jedan sat blokirali izlaz iz svoje garaže koju koristi novi privatni prevoznik Pantransport, tako da se danas održava samo proređeni saobraćaj ka Beogradu sa četiri vozila koja su ostala van garaže.

"Mi zahtevamo da nam se isplate neiskorišćeni godišnji odmori, otpremnine i sve ostalo što nam se duguje, i dok se to ne ispuni ne idemo odavde", izjavio je Zoran Topalović, jedan od zaposlenih Međutim, još uvek nije konstituisana nova Skupština grada koja treba da donese rebalans lokalnog budžeta kako bi se obezbedila sredstva za otpremnine.

"To nije naš problem. Gradonačelnik je na poslednjem sastanku sam obećao da će nam sve biti isplaćeno do 21. jula, a najkasnije do 1. avgusta. Mi ne znamo kako da živimo, jer novca više nemamo, i ne možemo da čekamo septembar da se oni konstituišu" rekao je Topalović.

Direktor Pantransporta Radomir Vidojević ranije danas se izvinio Pančevcima zbog ove situacije i ocenio kako su Pantransport i putnici "kolateralna šteta nerešenih odnosa radnika ATP-a i lokalne vlasti".

Pantransport je po odluci Skupštine Pančeva sredinom juna preuzeo javni gradski prevoz od ATP-a, nakon čega je oko 180 radnika tog javnog preduzeća postalo tehnološki višak. Od tada traju njihovi pokušaji da se izbore za svoje otpremnine.

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.