Održan '7. Aleksić kup': Za Pančevce 15 medalja -
maketarstvo, mk vladimir aleksić

Održan '7. Aleksić kup': Za Pančevce 15 medalja


U subotu, 17. oktobra 2020., na dan kada je pre tačno 111 godina poleteo naš sugrađanin dr. Vladimir Aleksić, žitelji Pančeva imali su priliku da u prostorijama Narodnog muzeja Pančevo pogledaju izložbu maketa u organizaciji maketarskog kluba koji sa ponosom nosi ime prvog srpskog letača.

Naime, manifestacija pod nazivom "7. ALEKSIĆ KUP" okupila je 36 seniora, 3 kadeta i 4 juniora iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovačke koji su u raznim kategorijama izložili svoje radove. U konkurenciji od blizu 200 takmičarskih maketa, članovi M. K. "dr. Vladimir Aleksić" su osvojili ukupno 15 odličja različitog sjaja.

U kategoriji juniora Dušan Velimirov je osvojio jednu zlatnu i dve srebrne medalje, Vukašin Ciganović se okitio sa jednom zlatnom i jednom srebrnom medaljom, dok je Nikola Ciganović osvojio zlatno i bronzano odličje.

U kadetskoj kategoriji je Petar Cvetković osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Seniori su osvojili sledeća odličja: Dejan Cvetković prvo drugo i treće mesto, kao i Darko Dautović koji je debitovao sa bronzanom medaljom.

Pored izložbenog dela manifestacije, učesnici su imali prilike da se upoznaju sa istorijom Pančeva sa reke, kao i obilaskom muzeja Neolita u Starčevu i privatne zbirke Dragana Kolundžića. Učesnici među kojima su bili i izviđači iz Pančeva, Starčeva i Perleza su imali priliku da posete promocije dve knjige autora Milorada Ilića i Simić Dušana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com