Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održan prijem za dobitnika Andrićeve nagrade Vuleta Žurića - | K-013 Portal

Održan prijem za dobitnika Andrićeve nagrade Vuleta Žurića

U ponedeljak, 19. septembra, u Zelenom salonu Gradske uprave održan je prijem za pisca Vuleta Žurića, dobitnika Andrićeve nagrade za 2015. godinu za knjigu pripovedaka „Tajna crvenog zamka“, koga je dočekao član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar.

Član Gradskog veća Nemanja Rotar čestitao je pančevačkom piscu na ovom značajnom priznanju, jednoj od najreprezentativnijih nagrada u našoj zemlji.

- Veliko mi je zadovoljstvo da možemo da primimo književnika ovde. Malo smo do sada umetnika ugostili, ali ta praksa se menja, od sada ćemo naše ljude iz sveta umetnosti, književnosti, iz društvene sfere koja je malo skrajnuta, pošto živimo u vremenu koje je pre svega okrenuto materijalnoj strani života, a ne smemo da je zaboravimo, jer upravo je duhovna komponenta nešto što daje smisao životu, poručio je Rotar.

Žurić je istakao da u Pančevu pored brojnih umetnika, postoji i nekoliko kulturnih institucija koje se ističu dobrim radom i nastoje da na razne načine pomognu razvoj kulture, kao i da se nada da će, kada je o književnosti i književnim programima reč, zajedničkim radom i predlozima, ova oblast još više napredovati i istakao „Majske dane knjige“ kao književnu manifestaciju, gotovo festival, sa velikim potencijalom.

- Lepo je kada osetite da neko to zaista ozbiljno prati i da je važno da se okupimo, ne zato što je reč o meni, nego uopšte, lepo je kao mesto davanja dobrog signala onima koji će u budućim mesecima, godinama isto biti ovako primljeni i ja bih voleo da to postane praksa jer čini mi se da Pančevo ima sve više onih koji to zaslužuju, rekao je Žurić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.