Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održana akcija “Očistimo naš Tamiški kej” - | K-013 Portal

Održana akcija “Očistimo naš Tamiški kej”

ocistimo nas tamiski kej, unija srednjoskolaca pancevo

U subotu 20. marta 2021. godine lokalni tim Unije srednjoškolaca Srbije (UNSS) Pančevo, organizovao je akciju čišćenja keja – “Očistimo naš Tamiški kej”.

Događaj se održao usled svetskog dana očuvanja reka, te je cilj ove akcije bio podsticanje lokalne zajednice da razmišlja o značaju reke Tamiš koja predstavlja jedan od najlepših obeležja našeg grada. Pored toga, plan je bio da se od prikupljenih otpadaka izdvoje čepovi koji će dalje biti upućeni akciji “Čep za hendikep”.

Prvobitna ideja je bila da se događaj održi u periodu od 10:30 do 12h, ali činjenicom da je na događaj došlo oko 100 Pančevaca, pa čak i Beograđana akcija se samoinicijativno od strane učesnika produžila do 13h. Takođe, prvobitni cilj ove akcije bio je da se očisti gradska plaža, međutim nakon akcije kej je nikad čistiji jer  su učesnici očistili gotovo čitav kej. Tokom događaja, poštovale su sve mere usled pandemije korona virusa, maske su bile obezbeđene, a kese i rukavice su bile obezbeđene od strane JKP Higijene.

ocistimo tamiski kej 2

U akciji “Očistimo naš Tamiški kej” učestovali su  srednjoškolci, njihovi profesori, stariji i mlađi građani Pančeva, roditelji sa malom decom, bake i deke pa čak i ribolovci iz udruženja “Ratko Kulić” koji čuvaju čamce na obali tamiškog keja.

Najstarij učesnik akcije je imao 70 godina.

Akciji se priključio i glumac Milenko Pavlov koji je istakao značaj akcije “Očistimo naš Tamiški kej” koja je pokrenuta od strane tri srednjoškolke koje čine lokalni tim UNSS Pančevo.

ocistimo tamiski kej 3

Tokom akcije, prikupljen je i džak čepova, a učesnici su  na samu akciju čak doneli i čepove koje su samomstalno prikupljali.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.