Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održana konstitutivna sednica Skupštine grada Pančeva: Grupa Pančevo - Vaše komšije glasala protiv izbora nove gradske vlasti - | K-013 Portal

Održana konstitutivna sednica Skupštine grada Pančeva: Grupa Pančevo - Vaše komšije glasala protiv izbora nove gradske vlasti

konstitutivna sednica, grad pancevo, grupa vase komsije, pancevo, k-013

U ponedeljak, 8. jula, održana je konstitutivna sednica Skupštine grada Pančeva. Iz Grupa Pančevo - Vaše komšije istakli su za K-013 portal da su pozdravili su činjenicu da je njihov zahtev za uživo prenos sednice bio ispunjen, te se sednica mogla pratiti u realnom vremenu. Nadaju se da će se ova praksa nastaviti tokom celog četvorogodišnjeg gradske skupštine.

Svi odbornici Grupe, njih devetoro, glasali su protiv izbora predsednika Skupštine, gradonačelnika, njegovog zamenika i članova gradskog veća. Igor Vuković, predstavnik odborničke grupe, objasnio je za naš portal da ne postoji programsko slaganje između Grupe i nove gradske vlasti.

Među ključnim pitanjima za koja se Grupa zalaže, a koja nisu uključena u plan rada nove gradske vlasti, su besplatni udžbenici, promena sportske politike, osnivanje Pančevačkog pozorišta i formiranje jednog javnog preduzeća. Takođe su kritikovali prethodno poslovanje gradske vlasti, navodeći visoke izdatke za javnu rasvetu koja ne funkcioniše zadovoljavajuće, kao i diskriminaciju sportskih klubova u selima. Naime, klubovi u pančevačkim selima plaćaju termine u školskim salama za svoje treninge, dok Sportski savez grada daje besplatne termine gradskim klubovima.

Grupa Pančevo - Vaše komšije se nada da će gradska vlast usvojiti još neke od njihovih predloga, za koje su dobili značajnu podršku građana.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city