Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Omoljička Smotra narodnog stvaralaštva - | K-013 Portal

Omoljička Smotra narodnog stvaralaštva

U bioskopskoj sali Doma kulture u Omoljici u nedelju, 20. avgusta upriličena je tradicionalno popularna i vrlo posećena kulturna manifestacija, Smotra narodne igre i pesme pod nazivom ,,Preobraženjsko kolo 2017" u organizaciji KUD-a ,,Žisel”. 

Ova smotra folklora je održana kao krunski događaj omoljačkih ,,Porodičnih dana” i uvek je obeležena u vrlo brojnom društvu folklornih ansambala i umetnika iz Srbije i inostranstva, a obeležava se i praznik ovog mesta, slava Preobraženja Gospodnjeg. 

Tačno u 19 sati počeo je program sa više od 200 folklorista, dece svih uzrasta i omladine odevenih u narodne nošnje, uz pesmu i muziku više orkestara i svirku na različitim narodnim instrumentima koji su uveseljavali svoje sugrađane.

 

Sala Doma kulture nije mogla da primi svu zainteresovanu publiku.

Koncert su započeli domaćini iz KUD-a "Žisel" prezentovanjem folklornog umeća svoje 4 folklorne grupe a za njima i gosti iz ansambla KUD-a ,,Kruna” iz Srpskog Semartona iz Rumunije, KUD ,,Sveti Sava” iz Crepaje, KUD ,,Ostrovo” kod Kostolca i KUD ,,Branko Radičević” iz Uljme.

Već naredne nedelje će Omoljački amateri održati celovečernji koncert folklora u 18 sati, kod svojih komšija u Banatskom Brestovcu. Ovim ,,Žiselovci” zaokružuju uspešnu prvu polovinu  godine i sa optimizmom najavljuju početak nove naredne sezone uz otvoren upis novih članova svih uzrasta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.