Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Opšta bolnica dobila akreditaciju - | K-013 Portal

Opšta bolnica dobila akreditaciju

Opšta bolnica u Pančevu dobila je akreditaciju na tri godne nakon provere kvaliteta zdravstvene zaštite i bezbednosti pacijenata od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije. Bolnica je ispunila tražene standarde ocenjeno je i pored nedavnih problema sa odlaganjem medicinskog otpada koji je greškom završio na gradskoj deponiji.

"Ispoštovali smo proceduru. Relativno brzo smo uspeli da dovedemo da više nema mešanja medicinskog i komunalnog otpada", kaže dr Slađana Kovačević, koordinator za akreditaciju.

Vladimir Arsenović, direktor Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova, kaže da Opšta bolnica nije ispravila te nedostatke, ne bi mogla da dobije certifikat.

Akreditacija stiže u pravo vreme i doneće bolnici određene finansijske pogodnosti smatra rukovodstvo ove ustanove.

"Uskoro ustanove koje nisu akreditovane, neće moći da sklapaju ugovore sa Fondom. Da nismo prošli akreditaciju mi bismo došli u situaciju da Fond jednoga dana ne sklopi ugovor sa nama i da 1.200 ljudi koji rade u našoj bolnici ostanu način bez posla", veli direktor bolnice Dr Nebojša Tasić.

DR Danijela Stanković Baričak, zamenica pokrajinske sekretrke za zdravstvo navela je da na današnji dan sve zdravstvene ustanove u Vojvodini u kojima je osnivač Pokrajinska vlada imaju akreditaciju.

Opštoj bolnici u Pančevu, koja pruža usluge građanima svih južnobanatskih opština, za 11 meseci sledi prva provera od strane Agencije za akreditaciju kako bi se utvrdilo da li se poštuju standardi.

Izvor: RTV / Snežana Filipović



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS