Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Otvoreno odeljenje Muzičke škole "Jovan Bandur" u Banatskom Novom Selu - | K-013 Portal

Otvoreno odeljenje Muzičke škole "Jovan Bandur" u Banatskom Novom Selu

muzicka skola jovan bandur, banatsko novo selo

U OŠ "Žarko Zrenjanin" u Banatskom Novom Selu otvoreno je istureno odeljenje Muzičke škole "Jovan Bandur". Pohađaju ga deca iz ovog i okolnih sela koja kažu da im mnogo znači što ne moraju da putuju do Pančeva da bi stekli muzičko obrazovanje, prenosi RTV.

U Banatskom Novom Selu otvoreno je istureno odeljenje muzičke škole "Jovan Bandur" iz Pančeva koje pohađa 25 učenika.

Nije slučajno što je za otvaranje ovakvog odeljenja izabrano Banatsko Novo Selo. Odavde potiče više akademskih muzičara, a bilo je i mnogo zainteresovanih iz okolnih mesta.

"Tu su nam blizu i Kačarevo, Vladimirovac, Dolovo. Iz tih mesta deca mogu da se upišu u ovo istureno odeljenje i biće im bliže i lakše za pohađanje", kaže direktor OŠ "Žarko Zrenjanin" u Banatskom Novom Selu Marinel Blaž.

"Za sada su otvorena 4 odseka: gitara, tambura, violina i harmonika. Za sledeću godinu planiramo još neki odsek da otvorimo to su verovatno klavir i solo pevanje", napominje profesor Mihajlo Jović.

Odeljenje Muzičke škole otovreno je uz pomoć grada Pančeva. Pored ovoga, grad je izdvojio tri miliona dinara za tekuće održavanje škola .

"Bazirali smo se na one radove koje su direktori tražili da kao neophodne .Vezani su uglavnom za zdravstveno higijenske uslove krečenje, zamena podova,stolarije i sl. U školi u Banatskom Novom Selu između ostalog urađena je i sanacija kotlarnice", kaže većnica grada Pančeva zadužena za obrazovanje mr Tatjana Božić.

Ima najava da bi uskoro moglo biti otvoreno još jedno odeljenje Muzičke škole u Omoljici ili nekom drugom naseljenom mestu na području grada Pančeva gde za to vlada najveće interesovanje đaka i njihovih roditelja.

(RtV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.