Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevac optužen za poresku prevaru, oštetio budžet za 4.159.674,00 dinara - | K-013 Portal

Pančevac optužen za poresku prevaru, oštetio budžet za 4.159.674,00 dinara

pancevo, poreska prevara, budzet srbije, sud, osnovno javno tuzilastvo pancevo

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu u Pančevu protiv U. D. (1989.) iz Pančeva zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

U. D.  je u vremenskom intervalu od 16. marta do 13. jula 2020. godine u Pančevu kao odgovorno lice, osnivač i direktor privrednog društva u nameri da privredno društvo u prethodnih 12 meseci ostvari pravo na neosnovani povraćaj poreza na dodatu vrednost podneo 5 poreskih prijava na dodatu vrednost neistinitog sadržaja sa iskazanim pravom na odbitak prethodnog poreza po osnovu lažnih ulaznih računa za nabavku dobara Poreskoj upravi, filijala u Pančevu, iako do stvarnog prometa dobara sa dobavljačima nije došlo niti je izvršeno plaćanje prema dobavljačima, pa je ostvaren povraćaj poreza na dodatu vrednost od 4.159.674,00 dinara na štetu budžeta Republike Srbije koja sredstva su od strane Poreske uprave uplaćena na tekući račun privrednog društva.

Sud je predložio da se U. D. izrekne uslovna osuda i novčana kazna u iznosu od 200.000,00 dinara kao i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti i to svih dužnosti direktora ili drugog zastupnika na teritoriji Republike Srbije vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom u trajanju od 1 godine računajući od dana pravosnažnosti presude.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.