Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevačka Utva prvi put učestvovala na aero-mitingu u inostranstvu sa Sovom: „Napravili smo baš ekonomičan avion, zar ne?“ - | K-013 Portal

Pančevačka Utva prvi put učestvovala na aero-mitingu u inostranstvu sa Sovom: „Napravili smo baš ekonomičan avion, zar ne?“

utva, sova, avion, fabrika aviona utva pancevo

Fabrika aviona Utva saopštila je prošle nedelje da je učestvovala na aero-mitingu Aeros u Mariboru sa svojom letelicom Sova.

Kako se navodi u saopštenju, kompanija je avion preletela do Maribora:

– I pored svih ograničenja uzrokovanih virusom COVID 19, uspeli smo da se dobro provedemo.

Osim velikog uspeha tokom učešća, dobili smo i sjajne podatke sa ovog prvog međunarodnog leta aviona #SOVA. Za let od aerodroma "Nikola Tesla" do aerodroma "Maribor", avion je potrošio oko 80l goriva, sa prosečnom potrošnjom od samo 32l/h. Let je trajao oko 2h30min. Napravili smo baš ekonomičan avion, zar ne? – stoji u interesantno sročenom saopštenju Utve.

Kako je Tango Six već izveštavao, Utva se sa Sovom vratila u generalnu avijaciju još 2015. godine kada je koncept prvi put predstavljen javnosti. Verifikaciona ispitivanja u vazduhu počela su krajem avgusta 2018. godine.

(TangoSix)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.