Pančevački heroji koji su spasili tinejdžerku na Dorćolu biće nominovani za nagradu Grada Beograda za najplemenitije delo -
moleri iz pančeva, požar na dorćolu

Pančevački heroji koji su spasili tinejdžerku na Dorćolu biće nominovani za nagradu Grada Beograda za najplemenitije delo


Herojima, koji su spasili devojčicu iz stravičnog požara u zgradi na Dorćolu, danas je priređen prijem u Skupštini grada Beograda i tom prilikom ugostio ih je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, prenosi Blic.

Građevinski radnici iz Pančeva, Pavle Gavura, Nemanja Držajić, Lajoš Ereš, Niko David i Nenad Janković najpre su skromno prepričali svoj herojski poduhvat, te se još jednom zahvalili svima, a devojčici kojoj su spasili život poželeli brz oporavak.

Ona je u požaru zadobila opekotine trećeg stepena i danas treba da bude operisana, a kako je najavio zamenik gradonačelnika njima će biti organizovan i susret nakon njenog oporavka kako bi se upoznali u nekim lepšim okolnostima.

- Nikakva zahvalnost i nikakvi pokloni ne mogu da pokažu kakvo su delo oni uradili. To je nešto što će obeležiti njihove živote i to treba da bude pokazatelj i primer svima kako treba da se ponašamo i koliko solidarni treba da budemo - rekao je Vesić.

On im je zahvalio u ime svih stanovnika prestonice i rekao da će ih uvek pamtiti kao heroje.

- Pokazali su da postoje vrednosti koje su vanvremenske - istakao je Vesić.

Njima su uručene i nagrade, kao i posebna zahvalinca opštine Stari grad. Dobili su po mobilni telefon, godišnju Bus Plus karticu, jer iako su iz Pančeva rade u Beogradu.

Predsednik opštine Stari Grad Radoslav Marjanović rekao je da će herojima ova opština dodeliti i po 15 hiljada dinara, pomoći će u sanaciji krova na zgradi koji je prilikom požara oštećen, takođe, povređenoj devojčici pokloniće laptop kako bi nakon izlaska iz bolnice mogla da prati nastavu od kuće.

- Ponosan sam na svoje drugare i devojčicu koja nam je dosta pomogla. Ona je bila svesna i pribrana u celoj situaciji, sarađivala je sa nama. Želim joj brz oporavak i hvala Gradu i opštini. Ne osećamo se kao heroji, tu smo da pomognemo i njoj i njenoj porodici - rekao je Ereš.

On je dodao i da je još uvek u šoku.

- Nismo znali da li ćemo da uspemo ili ne. Još se ni mi nismo oporavili, sve je to šok. Šta je sve moglo da se desi, hvala Bogu pa nije. Zbunjen sam još uvek, drago mi je da se sve završilo dobro, da je ona bolje i da će da se oporavi. Možda još nismo svesni šta smo uradili - istakao je Ereš.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će ovi hrabri momci biti nominovani i za nagradu Grada Beograda za najplemenitije delo.

(Blic)

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com