Pančevački srednjoškolci preko projekta „Tamišura“ žele da upoznaju vršnjake sa gradom u kome žive -
tamisura, projekat, svetionik znanja

Pančevački srednjoškolci preko projekta „Tamišura“ žele da upoznaju vršnjake sa gradom u kome žive


"Tamišura" je projekat tri srednjoškolca Vanje, Vladimira i Nikolete koji su zajedno sa svojom koordinatorkom Aleksandrom radili na tome da pronađu problem koji će rešiti na temu turizma u Pančevu.

Oni sa svojim projektom učestvuju na ,,Svetioniku znanja" koji već četvrti put okuplja srednjoškolce iz 15 gradova Srbije i daje im priliku i smernice da uz stručnu pomoć napišu projekat koji će na zadatu temu poboljšati njihovu lokalnu zajednicu.

"Tamišura" je nastala nakon što su Vanja, Nikoleta i Vladimir putem ankete saznali da srednjoškolci u Pančevu malo toga znaju o svom gradu u turističkom aspektu i želeli su da to promene.

Zamisao projekta je da srednjoškolci iz Pančeva i okoline kroz vožnju katamaranom po reci Tamiš čuju i nauče svašta zanimljivo o njihovom gradu, a imaće priliku i da osvoje nagrade, jer će nakon vožnje, uslediti kviz.

Njihov plan je da se projekat ostvari u periodu od maja do septembra i da same vožnje budu dva puta mesečno, a srednjoškolci će moći da se prijave putem društvenih mreža.

U periodu od 27.11. do 29.11. ih očekuje finale gde će svoju ideju predstaviti žiriju nakon čega će težiti ka tome da se njihova ideja realizuje.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com