Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevački srednjoškolci preko projekta „Tamišura“ žele da upoznaju vršnjake sa gradom u kome žive - | K-013 Portal

Pančevački srednjoškolci preko projekta „Tamišura“ žele da upoznaju vršnjake sa gradom u kome žive

tamisura, projekat, svetionik znanja

"Tamišura" je projekat tri srednjoškolca Vanje, Vladimira i Nikolete koji su zajedno sa svojom koordinatorkom Aleksandrom radili na tome da pronađu problem koji će rešiti na temu turizma u Pančevu.

Oni sa svojim projektom učestvuju na ,,Svetioniku znanja" koji već četvrti put okuplja srednjoškolce iz 15 gradova Srbije i daje im priliku i smernice da uz stručnu pomoć napišu projekat koji će na zadatu temu poboljšati njihovu lokalnu zajednicu.

"Tamišura" je nastala nakon što su Vanja, Nikoleta i Vladimir putem ankete saznali da srednjoškolci u Pančevu malo toga znaju o svom gradu u turističkom aspektu i želeli su da to promene.

Zamisao projekta je da srednjoškolci iz Pančeva i okoline kroz vožnju katamaranom po reci Tamiš čuju i nauče svašta zanimljivo o njihovom gradu, a imaće priliku i da osvoje nagrade, jer će nakon vožnje, uslediti kviz.

Njihov plan je da se projekat ostvari u periodu od maja do septembra i da same vožnje budu dva puta mesečno, a srednjoškolci će moći da se prijave putem društvenih mreža.

U periodu od 27.11. do 29.11. ih očekuje finale gde će svoju ideju predstaviti žiriju nakon čega će težiti ka tome da se njihova ideja realizuje.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.