Pančevci među potpisnicima apela podrške građanima Crne Gore -
Crna Gora, apel, pančevo

Pančevci među potpisnicima apela podrške građanima Crne Gore


Više od 500 uglednih građana Srbije, dokazanih u svojim profesijama potpisalo je apel podrške građanima Crne Gore. Među potpisnicima apela nalaze se i šestorica Pančevaca. Igor Vuković, diplomirani ekonomista i generalni sekretar Naprednog kluba; Marko Jovanović – advokat; Nenad Živković – advokat; Božidar Koprivica – advokat i nekadašnji narodni poslanik, Milan Bujaković – vokalni solista, kao i Milenko Čabrilo – diplomirani inženjer mašinstva. 

Pančevci posebno podsećaju da su u našem gradu održane dve uspešne litije podrške svim slobodoumnim građanima Crne Gore.

Potpisnici apela su, između ostalih, dr Čedomir Antić – istoričar, Matija Bećković – pesnik, Aleksandar Protić – Beogradski sindikat, Ivan Stoilković – predsednik DPSM-a, dr Miša Đurković – Institut za evropske studije, dr Gordana Šošić – genetičar, dr Nenad Zlatarić – vlasnik „Euromedika“, Savo Manojlović – predsednik UZUZ-a, Vladimir Dobrosavljević –politički savetnik crnogorske opozicije ....

Apel prenosimo u celosti:

"Poštovani građani Crne Gore, Izbori koji će biti održani 30. avgusta 2020. su dragocena prilika za smenu režima Mila Đukanovića - vlasti koja širi mržnju, netoleranciju, kriminal i gazi prava naroda i verskih zajednica.

Izlazak na ove izbore vredan je svakog truda, uključujući i putovanje iz trenutnog prebivališta i aktivno agitovanje među rođacima i prijateljima protiv nepravde i bezakonja sadašnjih vlasti Crne Gore. Crna Gora je starija od svake vlasti i vladara. Niko nema pravo da zatire slobodu i širi nepravdu.
Naši zajednički preci su prolivali krv za slobodu i veru, vama i nama treba samo malo hrabrosti i upornosti za ostvarenje velikog cilja: Crne Gore ravnopravnih građana i naroda, u kojoj je vlada u službi naroda, a ne sluškinja povlašćenih i korumpiranih vlastodržaca.

Dajte svoj glas za odbranu svetinja i za svetlu budućnost Crne Gore,

Uz vas smo. Želimo vam svaku sreću."

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com