Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevci OCENILI gradsku vlast kao KATASTROFALNU - Bahatost kao "lifestyle" - | K-013 Portal

Pančevci OCENILI gradsku vlast kao KATASTROFALNU - Bahatost kao "lifestyle"

pančevo, gradska vlast, izbori 2020, politika, sns, srpska napredna stranka

Na nedavno održanoj anketi našeg portala, čak 92% učesnika je aktuelnu gradsku vlast SNS-a ocenilo kao „katastrofalnu“. Zašto? 

Odgovor bi se mogao sadržati u jednoj reči, bahatost. SNS u Pančevu nije kadrovski manje kvalitetan nego u ostatku Srbije, ali katastrofalna ocena od strane građana traži i razlog subjektivne prirode, bahatost. Ako „rekonstrukcija“ parka u obrazloženju Maje Vitman, čini obaranje dva trula drveta, a svi koji imaju oči vide petnaest, onda se formira utisak da gradsku menadžerku i ne interesuje mišljenje svih onih koji znaju da broje do tri.

Gradska vlast u Pančevu, katastrofalna vlast u Pančevu, anketa

Ako pomenutu rekonstrukciju, lokalna vlast izvede nedelju dana pred izbore na kojima će se odlučivati i to da li ostaju na svojim pozicijama, a poziciju koju kroz metaforu možemo gledati kao fotelju, onda je „bahatost“ apsolutno adekvatan opis.

Kako smo do toga došli? Stvar je vrlo jednostavna, opozicije nema, a na lokalnim izborima je nema doslovno. Gradska izborna komisija je proglasila pet izbornih lista, što je najmanje u istoriji. To znači da nije ni imao ko da skupi. Pokušao je SPAS, Dosta je bilo i Vojvođanski front, ali su njihove liste odbijene zbog manjkavosti, a takavu odluku GIK-a je potvrdio i Upravni sud. Da ne ulazimo u teorije zavere zašto su postojale manjkavosti, već je bitno da konstatujemo činjenicu da će se SNS-u suprotstaviti samo SPS-JS, Radikali, Grupa građana Pančevci 2020 i Stranka Vojvođanskih Mađara.

Jasno je da će SNS pobediti, ali priča se po gradu, da je lokalni SNS na ledu i da mu je zadata kvota od 38.000 glasova za SNS iz Pančeva. Priča se po gradu, da im je zadata previsoka kvota da bi se stvorio razlog za raspuštanje odbora. To može biti dovoljan razlog da ne odbacite izborni listić, ako već ne bojkotujete izbore. Traži se da rezultat bude 70%, na realnih 60% u republici, a znamo da je na svakim izborima rezultat SNS-a u Pančevu bio ispod republičkog proseka. Razlog za glasanje bi mogao biti, ako je SNS neminovan, bar se lica mogu promeniti.

Što se SVM-a tiče, tu bi se moglo reći da je stvar stabilna, sigurni glasači, prirodan cenzus i saradnja sa vlastima što je uobičajno za manjinske partije.

Šešeljem nerazočarani radikali kojima za cenzus treba 1500-1700 glasova. Njihovo ponašanje u lokalnoj skupštini bi verovatno ličilo na ponašanje radikala u Narodnoj skupštini.

Grupa građana Pančevci 2020 je lokalni pokret koji se sastoji od mladih ljudi. Svakako najmlađa lista, koja bi svojom energijom mogla da oplemeni grad. Kruže glasine da su oni frakcija SNS-a ali glasine nisu pouzdan izvor informacija. 

I na kraju SPS-JS, urednik Nedeljnika, Veljko Lalić, izjavio je da je Vučićeva noćna mora, SPS na 18%. Sa druge strane to bi za posledicu imalo samo preraspodelu unutar postojeće vlasti gde bi SPS imao kojeg ministra više. E sad, to bi bila nova situacija u Pančevu pošto je gradski SPS u opoziciji.

U svakom slučaju, znaćemo na čemu smo već u nedelju 21.juna.

(P. K.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.