Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevci se pripremaju za festival "Srbija u ritmu Evrope" - | K-013 Portal

Pančevci se pripremaju za festival "Srbija u ritmu Evrope"

"Srbija u ritmu Evrope", Srbija u ritmu Evrope, Pančevo,  Tamara, Višnja, Zorana, najnovije vesti, Nemanja Rotar

Pančevo će se ove godine drugi put predstaviti na festivalu "Srbija u ritmu Evrope" koji važi za jedno od najvećih dečijih muzičkih takmičenja u regionu. Ovoga puta deca iz Pančeva predstavljaće državu Nemačku.

Na festivalu "Srbija u ritmu Evrope" koji će biti održan u Vranju mlade Pančevke Zorana, Tamara i Višnja predstavljaće Nemačku. Ovih dana vredno pripremaju muzičku numeru i koreografiju.

"Krenuli smo punom parom da treniramo međutim vanredno stanje nas je malo usporilo pa nismo imali treninge. Sada smo krenuli da se spremamo još jače i bolje i imaćemo jednu lepu koreografiju. Nadam se da će sve to biti lepo", izjavila je za RTV Tamara Jakovljević, učenica Srednje baletske škole u Pančevu.

Zorana, učenica drugog razreda Poljoprivredne škole zadužena je za pevanje, a za koreografiju Tamara i Višnja koje pohađaju Srednju baletsku školu.

"U pitanju je pesma Glorious od benda Kaskada koja je 2013. predstavljala Nemačku na Pesmi evrovizije i peva se na engleskom jeziku. Njima su dodeljeni instruktori pevanja i plesa koji svake nedelje dolaze u Pančevo i na probama vežbaju sa njima i proveravaju kako pripreme teku", rekla je za RTV Nataša Lazić, koordinatorka na projektu za grad Pančevo "Srbija u ritmu Evrope".

Prvi put Pančevo je učestvovalo na ovom festivalu prošle godine kada je predstavljalo Bugarsku. Sada je izbor pao na Nemačku i za to postoji dobar razlog. 

"Nije slučajno zašto je Nemačka bila naš izbor ove godine. To je zbog svih ovih događanja, pre svega otvaranja novih fabrika i pogona ovde u Pančevu. To jeste jedna vrsta dodatnog zbližavanja da ne bude samo na nivou privrede već i da se kulturno povezujemo", potvrdio je za RTV Nemanja Rotar, gradski većnik zadužen za kulturu i informisanje.

Takmičenje je trebalo je da bude održano krajem juna ali je zbog epidemije korona virusa odloženo. Ovih dana biće objavljen novi datum i redosled nastupa učesnika iz 23 grada, a pobednik će imati čast da sledeće godine organizuje festival "Srbija u ritmu Evrope".

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.