Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevci traže smenu načelnika Sektora za vanredne situacije odeljenja u Pančevu - | K-013 Portal

Pančevci traže smenu načelnika Sektora za vanredne situacije odeljenja u Pančevu

cuvari vatre, protest u pancevu, misa sekulic

Građani Pančeva prošetali su se ulicom Žarka Zrenjanina u znak protesta zbog skladištenja veće količine amonijum nitrata u bivšoj staklari. Izveden je i performans ispred zgrade u kojoj se nalazi sedište Sektora za vanredne situacije MUP kada je na ulaz ostavljen džak i kesice sa amonijum nitratom i zahtevi.

Traži se otkaz za načelnika Sektora za vanredne situacije odeljenja u Pančevu potpukovnika policije Nenada Kalapiša, koji je kako se navodi, svojim potpisom ugrozio bezbednost građana Pančeva.

Okupljenji su zatražili i usglašenost odluka lokalne samouprave i MUP-a RS i pokrajinskih sekretarijata. Zahteva se i lokalni referendum za sva pitanja koja se tiču bezbednosti. Takođe, građani traže i ostavku načelnika PU Pančevo potpukovnika Igora Arsića koji nije dozvolio mirni skup.

Pančevci su zabrinuti zbog mogućnost akcidenta u prostoru bivše staklare gde je uskladišteno 1.6 puta više amonijum nitrata nego što je bilo u Bejrutu prilikom eksplozije. Na samo 240 metara od prvih zgrada, oko 1 kilometar od Petrohemije i Azotare, i 1,5 kilometara od Rafinerije. Sve povezano plinovodom.

Protest zakazan za danas policija nije dozvolila. Zato su građani individualno ili u grupama do 5 ljudi rekreativno šetatli do Vatrogasnog doma gde je i sedište Sektora za vanredne situacije.

(Čuvari vatre)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS