Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: "Dan reanimacije 2023" održan u Medicinskoj školi - | K-013 Portal

PANČEVO: "Dan reanimacije 2023" održan u Medicinskoj školi

dan reanimacije 2023, pancevo

U Medicinskoj školi "Stevica Jovanović" Pančevo, u utorak 24. januara 2023. godine održan je "Dan reanimacije 2023". Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Pančevo održala je učenicima predavanje na temu reanimacije, kao i obuku za pružanje prve pomoći.

Pored predstavnika Službe hitne medicinske pomoći Pančevo, edukatori na akciji su bili i predstavnici Crvenog krsta iz Pančeva i Kovina, kao i predstavnici Opšte bolnice Pančevo.

Učenici su prošli šest tačaka na kojima su obučeni za različite aspekte reanimacije: oživljavanje odrasle osobe, deteta i bebe tehnikom osnovne životne potpore, reanimacija uz automatski spoljašnji defibrilator (AED), primena napredne životne potpore kao i primena savremene tehnologije u reanimaciji.

Ciljevi ove aktivnosti su promovisanje pravilnih, svrsishodnih i pravovremenih postupaka u cilju spašavanja života,prevencije komplikacija, skraćenje trajanja rehabilitacije i bolničkog lečenja; promovisanje aktuelnih protokola u reanimaciji u različitim situacijama; popularizacija prve pomoći, kao životne veštine i osvežavanje znanja maturanata Medicinske škole iz ove oblasti, kao i nadogradnja znanja savremenim smernicama.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.