Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Dodeljeni ugovori po programu samozapošljavanja - | K-013 Portal

PANČEVO: Dodeljeni ugovori po programu samozapošljavanja

Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov i Milenko Čučković, član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanje i socijalna pitanja, danas su u Gradskoj upravi grada Pančeva uručili ugovore po programu samozapošljavanja.

Na osnovu Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Pančeva za 2017. godinu raspisan je Javni poziv za dodelu subvencije početnicima u biznisu za samozapošljavanje u 2017. godini.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u cilju započinjanja sopstvenog posla od strane nezaposlenog lica, odnosno u cilju pružanja podrške novoosnovanom privrednom subjektu, u jednokratnom iznosu do 500.000 dinara.

Ove godine subvencionisano je 14 lica. Minimalan iznos je 200.000 dinara, a maksimalan je 400.000 dinara. Lista je doneta na osnovu kriterijuma koji su za ovu godinu prioriteti, a to su osetljive kategorije lica, IT sektor, proizvodna delatnost i pospešivanje zanatskih delatnosti. Uzete su u obzir i činjenice da li je neko u poslednje tri godine dobio subvencije po ovom osnovu, a neblagovremene i nepotpune prijave nisu uzete u obzir, kao ni suficitarna zanimanja.

Po Javnom pozivu pružaocima usluga za učešće u Programu za podršku početnicima u biznisu (pravno- finansijsko savetovanje u poslovanju), pristigle su tri prijave od kojih je jedna bila nepotpuna, a od druge dve izabrana je Agencija „Konekt 1997“ Pančevo, kao najisplativija ponuda. Predviđena sredstva za meru pravno-finansijsko savetovanje iznose 1.698.556,00 koja će biti isplaćivana na mesečnom nivou na osnovu Izveštaja o praćenju korisnika subvencija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.