Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevo dodeljuje 6 miliona za projekte samozapošljavanja - | K-013 Portal

Pančevo dodeljuje 6 miliona za projekte samozapošljavanja

projekti samozaposljavanja pancevo, grad pancevo

Grad Pančevo finansira projekte samozapošljavanja i za tu namenu u prethodnih godinu dana izdvojeno je blizu 6 miliona dinara. Priliku da pokrene svoj posao dobilo je 16 Pančevaca a konkurs će uskoro biti ponovo raspisan.

Nakon par godina sticanja iskustva u Specijalnoj školi i privatnom edukativnom centru Kristina Ćirić pokrenula je svoj posao i otvorila edukativni centar „Mala sveznalica“ zahvaljujući pomoći koju grad Pančevo dodeljuje za samozapošljavanje. 400 hiljada dinara,koliko je dobila za tu namenu,iskoristila je da adaptira prostor i nabavi opremu.

Kristina kaže da je polovinu novca izdvojila za uređenje ove defektološke radionice kako bi se deca koja dolaze, najčešće zbog smetnji u govoru ,osećala što prijatnije.

"Drugi deo sredstava uložen je u kupovinu I nabavku opreme I instrumenata koji su karakteristični za bavljenje ovim poslom.Prošla sam obuku za njih. To će omogućiti našem centru da ima artikulacione sonde odnosno instrumente od medicinskog čelika koji se koriste u korigovanju glasova I izgovora određenih glasova.One brže mogu da izazovu određeni glas I tretman kraće traje ” rekla je Kristina Ćirić iz edukativnog centra “Mala sveznalica”.

Pored Kristine još 15 oro preduzetnika dobilo je novac od grada Pančeva za samozapošljavanje .Obezbeđene su im i knjigovodstvene usluge agencije angažovane na 12 meseci kao i finansijsko pravno savetovanje oko otvaranja firme.

“U okviru lokalnog akcionog plana imamo 7 mera I grad je prošle godine za tu namenu izdvojio 14 miliona I 476 hiljada dinara .A za ovih 16 projekata samozapošljavanja ukupno 5 miliona 785 hiljada dinara.I u ovoj godini grad će opredeliti ista sredstva I jedan broj sugrađana će moći iz tih sredstava da otvori sopstvene biznise” potvrdio je za RTV Milenko Čučković –član Gradskog veća zadužen za rad,zapošljavanje boračka I socijalna pitanja

Planirano je da u martu ponovo bude raspisan konkurs što je prilika za Pančevce koji imaju dobre poslovne ideje da se prijave za dodelu ovih sredstava.

(rtv)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.