Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: JP „Urbanizam“ ćuti, problemi stanovnika Ulice Marka Kraljevića sve veći - | K-013 Portal

PANČEVO: JP „Urbanizam“ ćuti, problemi stanovnika Ulice Marka Kraljevića sve veći

ulica marka kraljevica, jp urbanizam  pancevo, slave bojadzievski

Nakon što je 8. februara predat prigovor, pančevački JP „Urbanizam“ nije preduzeo ništa po pitanju rešavanja problema stanovnika dela ulice Marka Kraljevića.

Kako kaže sagovornik K-013 potala, privatna građevinska preduzeća su višestruko inteziverala svoje aktivnosti.

- Delom ulice Marka Kraljevića svakog dana je prolazilo više od 30 teških kamiona natovarenih zemljom i građevinskim šutom. Dakle - teški kamioni su najmanje 60 puta u toku jednog dana svakog dana u prethodnih 7 dana prošli delom ulice Marka Kraljevića, odnosno procene su da je tokom prethodne nedelje bilo oko 420 prolazaka teških kamiona, ističe naš sagovornik.

Stanovnici dela ulice Marka Kraljevića su zatečeni, jer ovakav svakodnevni promet teretnih vozila ne postoji verovatno ni na najvećem gradilištu u Srbiji.

marka kraljevica pancevo kamioni 2

- JP „Urbanizam“ i grad Pančevo nisu učinili apsolutno ništa, i ovo je meni lično kao advokatu posebno neverovatno s obzirom na to da sam svestan (i u prigovoru tačno naveo) da JP „Urbanizam“ i grad Pančevo  imaju pravni osnov da regulišu saobraćaj u delu ulice Marka Kraljevića efikasno i na ispravan način. Međutim, iz meni lično nepoznatih razloga JP  „Urbanizam“ i grad Pančevo to nisu učinili već puštaju da se javna saobraćajnica kao javno dobro svakodnevno potpuno ruinira, da se zemljište u javnoj svojini nasipa šutom privatnih građevinskih preduzeća bez ikakve kontrole i da se kvalitet i vrednost života stanovnika dela ulice Marka Kraljevića svakodnevno urušava.

marka kraljevica pancevo kamioni 3

Iskreno, potpuno neverovatno da smo došli dotle da se lokalna politika prodaje ovako jeftino i da smo mi nepridruženi građani prisiljeni da se osećamo kao građani trećeg reda - iza onih u dilu i onih koji doniraju (građana prvog reda) i onih u stranci odmah iza ovih prvih. Iza nas su verovatno još samo ovi iz opozicije koji direktno ratuju sa pozicijom. JP „Urbanizam“ i grad Pančevo kao nadležne institucije moraju da budu iznad svega toga.  Za nas situacija polako postoje očajna jer mi "ne ratujemo" samo sa lošom putnom infrastrukturom kao dobar deo naših komšija već sa ljudima i njihovim kamionima koji nam nakon 30 godina mirnog života uništavaju ulicu, srozavaju kvalitet života, uništavaju zdravlje i tretiraju kao nejednake sebi. U tim situacijama, ne osećamo se kao da možemo da čekamo doveka da se nešto već reši, a zapravo i ne možemo, jer građevinska sezona počinje, a to znači da će stvari biti samo gore po nas, zaključuje sagovornik K-013 portala.

Nakon što je objavljen prigovor na K-013 portalu, kontaktirali smo direktora JP „Urbanizam“ Slaveta Bojadžievskog, koji je obećao da će se javiti. Predpostavljate epilog.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.